Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Teknik veriler altın fiyatları için ne diyor?

Altın fiyatları bir yıllık düşüş trend çizgisi üzerinde kalma gayretine devam ediyor

Bigpara Haber

Altın fiyatları bir yıllık düşüş trend çizgisi üzerinde kalma gayretine devam ediyor.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti

Bir önceki 1.650- 1660 $ ons üzerinde kalma gayretinin önemine vurgu yaptık.

Bernanke’den başlayalım!!!

Aslına bakarsanız daha önceki söylemlerin dışında çok önemli sinyaller vermedi. Söylediği 3. Tur bir parasal genişleme yapmanın ekonomiyi canlandırmak için yapabileceğini söyledi.

Buraya kadar her şey beklentiler dahilinde. Ancak satır aralarını incelediğimizde Bernanke’nin ekonomik büyümeye vurgusu işsizlik rakamlarından geçiyor. O zaman geriye bir tek istihdam kalıyor. Şu anda işsizlik rakamları % 8,2 civarında olmasına karşın kabul görebilecek bir rakam değil. Bu nedenle bundan sonra işsizlik verileri piyasalar açısından daha önemle izlenmeye devam edilecek.

Cuma günü Bernanke’nin konuşmasının ardından özellikle emtia fiyatlarında yukarı yönlü bir hareket izlendi. Piyasaların iyiden iyiye QE3 konusuna odaklanması altın fiyatlarındaki hareketliliğin devamına yol açacaktır diye düşünüyorum.  

Avrupa ‘da ne var ne yok …

Avrupa’da 12 Eylül tarihinden Almanya Yüksek Mahkemesin’de ESM oylaması dikkatle izlenecek. Şayet bu oylamadan “evet” kararı çıkarsa olumlu “hayır” kararı çıkarsa olumsuz bir beklenti oluşacağından risk algılaması bir andan değişecektir.

Sonu itibariyle Eylül ayı içindeki veri ve açıklama trafiği bir hayli yoğun. Bu nedenle fiyatlar gelecek açıklama ve verilerin sonuçlarına göre yön bulmaya devam edecektir.

Teknik veriler

Teknik açıdan bir yıllık trend direnci üzerinde kalmamız yükseliş beklentisinin devamına yol açmakta. Yukarı yönlü harekette 1.700 – 1.720 $ ons direnç bandı satış ihtimaline  karşı  izlenmelidir. Özellikle 1.700 – 1.720 direnç bandı üzerinde bir hareket oluşmazsa kısa vadeli olarak bir düzeltme satışı gelebilir. Böyle bir durumda 1.670 $ ons seviyesine kadar ilk adımda bir geri çekilme ihtimali benim açımdan sürpriz değil.

Henüz alım yönünde olmayan yatırımcılarımız ise olası geri çekilmede 1.67 $ ons seviyesini alım yönünde değerlendirebilirler.

Genel görüntüde 1.650 $ ons bandı üzerinde yükseliş beklentisinin devam edeceğini düşünüyorum. Burada özellikle 1.700 – 1.720 $ ons direnç bandının üzerindeki harekette yukarı trendin ivme kazanması beklenebilir.

Aksi durumda özellikle 1.650 – 1.645 $ ons bandının altına gerilemede düşüş ihtimali oluşabileceğinden alım yönün de olan pozisyon risklerine dikkat edilmelidir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları