Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Suriye’de yaşananlar `altın`ı nasıl etkileyecek?

Haftaya sakin bir başlangıç yapan altında bugün kısmi bir yukarı hareket görülmektedir

Bigpara Haber

Haftaya sakin bir başlangıç yapan altında bugün kısmi bir yukarı hareket görülmektedir.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti

Suriye’de yaşananlar Avurpa ve Amerika
Açıkçası yaşanan bu durumun küçük sıyrıklarla atlatılabileceğini düşünmekteyim. Her zaman olduğu gibi bizlerinde öngöremediği riskin varlığında durum tamamiyle değişebilir. Örneğin Suriye tarafından yeniden bir misilleme sonrasında “ özür dileriz” açıklaması karşılık bulmayabilir.Ama en azından eldeki verilere baktığımızda mevcut durum kontrol altında diyebiliriz. Bu nedenle yaşananların altın fiyatlarına etkisi yok gibi.

Bugün TSİ ile saat 15:30 ‘da Draghi’nin konuşmalarına odaklanacağız. Faiz konusunda bir beklenti olmamasına karşın İspanya ‘nn durumu ile ilgili açıklamalar önem kazanacak.

Asıl önemli olan yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileri burada önemli. Gelecek verilere göre yön arayışı devam edecektir.

Teknik Veriler

Bir önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere mevcut direnç seviyelerimiz aynen geçerliliğini korumakta. Özellikle 1.800 $ ons direncinin üzerinde bir hareketin oluşması 1.850 $ ons direncine kadar yükselişin devamına yol açacaktır.

Bugünlerde 1.800 $ ons direncine dönük yükselişlere tanık olabiliriz. Burada asıl önemli olan direncin üzerinde kalma gayreti. Eğer ki bu direnç aşılamazsa geri çekilmelere dikkat.

Mevcut koşullarda yatırımcılara önerim 1.770- 1.750 $ ons bandı üzerinde kaldıkça pozisyonlarını korumaları yönündedir.

TL/Gram ile ilgili

Bugün $/TL kurunun 1.81 seviyesine gitmesi TL/Gram fiyatlarını 103 TL seviyelerine çekti.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta şu:

Eğer $ /TL kuru kritik direnç olan 1.81 seviyesinin üzerinde hareket ederse yani 1.8350 seviyelerine doğru çıkış gerçekleştirirse  altının  $ ons fiyatı bu seviyede kalsa bile 105-106 seviyelerinden oluşacak fiyatlamalara tanık olabiliriz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları