Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Son durak neresi?

ABD kaynaklı verilere sıkı sıkıya bağlı olan altın fiyatlarında verilerin iyi gelmesi altın fiyatlarındaki gerilemeye hız kazandırdı

Bigpara Haber

ABD kaynaklı verilere sıkı sıkıya bağlı olan altın fiyatlarında verilerin iyi gelmesi altın fiyatlarındaki gerilemeye hız kazandırdı.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Beklentiler ve göstergeler

Perşembe gününe daha çok ama ben yine hafta başında yazayım. Perşembe günü TSİ ile 15.30’da ABD perakende satışlar ve haftalık işsizlik başvuruları verileri altın için takip edilecek önemli bir gösterge. İşsizlik başvurularında ise 355 bin kişi bekleniyor. Beklentilerin üzerinde gelebilecek bir rakam kısmi de olsa altını yukarı itebilir.


Değerli yatırımcılar büyük resime baktığımızda ise altını yukarı itebilecek somut gelişmelerden sadece merkez bankarının fiziki talebi kaldı. Zira yine büyük resimde ABD 10 yıllık tahvil faizleri bundan sonraki süreçte daha sıkı takip edilecektir. 2.17 seviyelerinde olan faizlerin 2.40 bölgesi üzerinde kuvvetlenerek yükselişini sürdürmesi  paranın bu bölgeye gitme isteğini körükleyeceğinden altın için olumsuz bir gelişme olarak adlandılabiliriz. Özellikle bu hafta içinde dolar endeksinin 82.30 bölgesi üzerine çıkma gayreti diğer olumsuz bir durum olarak karşımızda duruyor.

Teknik Rakamlar

Teknik verilere geçmeden şu uyarıyı yapmadan geçmeyeyim. Altındaki kırılgan yapı devam ediyor. Dirençler satış fırsatı olarak kullanılmakta. Böyle bir görüntüde destekler ne kadar kuvvetli çalışır sorusu öne çıkmaktadır. 

Teknik açıdan 1.380 bölgesinin altına gerilemede hedef 1.355 – 1.340 bandı olacaktır. Görüş itibariyle 1.355 bölgesinin altında hareketlerde gerek 1.340  gerekse 1.320 – 1.310 destek seviyeleri şüpheli hale gelecektir. Bu noktada 1.380 bölgesinin altındaki hareketlerde alım yönünde yeni pozisyon açılması uygun değil.

Altında satış baskısının azalabilmesi için mutlak suretle 1.400 direnci üzerinde kalmamız gerekiyor. Aksi halde öncelikle 1.390 bölgesi üzerinde kalınamıyorsa destek seviyelerine baskılar devam edebilir.

Sonuç itibariyle 1.390 – 1.400 $ ons seviyeleri yukarı yönlü aşılmadığı müddetçe sat/al seçeneğini düşünmekte fayda var. 1.380 bölgesinin altındaki hareketlerde düşüş devam edebebilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Not: Yazılarımız artık hergün bigpara.hurriyet.com.tr ‘da olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları