Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Şimdi bekleme zamanı

Altında son günlerde yaşanan yukarı harekette bir miktar yavaşlama söz konusu

Bigpara Haber

Altında son günlerde yaşanan yukarı harekette bir miktar yavaşlama söz konusu. Dün itibariyle özellikle aşırı alım pozisyonunda bulunduğumuz belirtmekle birlikte olası kar satışlarına dikkat uyarısında bulunduk.

Volkan KUĞUCUK / Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Özellikle 1.410 – 1.400 bandına dönük bir aşağı salınım ihtimali üzerinde durduk.

Teknik Rakamlar

Teknik açından 1.440 seviyesi direnç olma görevine devam edecek. Bugünlerde 1.400 – 1.410 bandı destek olarak görevi yapmaktadır. Yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için mutlak suretle 1.440 direncinin üzerinde hareket edilmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda 1.470 seviyesine kadar yükseliş ihtimali masadaki yerini korumaktadır.

Diğer taraftan 1.400 bölgesinin aşağı yönlü geçilmesi durumunda yaklaşık olarak 25-30 $ lık bir düşüş koridoruna girilebileceği unutulmamalıdır.

Sonuç itibariyle yükseliş hareketi sonrasında kar satışlarının geldiği bölümdeyiz. Bu nedenle bekleme seçeneğini kullanmak sağlıklı olabilir.

Ne Yapılmalı?

Değerli yatırımcılar bugüğn itibariyle 1.420 direnci üzerinde hareket edilemezse 1.410 – 1.400 desteğine baskılar devam edecektir. Gün içi hareketlerden faydalanmak isteyen yatırımcılarımız 1.420 direncine olan tepkileri izlemeleri bu seviye geçilemediği durumlarda sat/al düşünmeleri faydalı olabilir.

TL/Gram

Özellikle $/ TL’deki yükseliş yerini gevşemeye bıraktı. Altında gevşemeye paralel olarak TL/Gram fiyatları 90-91 TL aralığında işlem görebilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları