Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Sıkışma süreci hakim

Altında 15-20 $ lık marj arasında dalgalanma devam ediyor

Bigpara Haber

Altında 15-20 $ lık marj arasında dalgalanma devam ediyor.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

FED

Dün gelen ABD Haftalık İşsizlik Sigortası Başvuruları (334 bin ,beklenti: 345 bin, önceki: 346 bin) sonrasında altın 1.374 seviyesine kadar geriledi. Gelen verinin olumlu olması malum parasal genişleme sürecine olumsuz katkı yapacağı düşüncesiyle satış baskısının etkin olduğunu söylemek mümkün.

Tabiki veri tarafiğine sıkı sıkıya bağlı olan altında verilere göre dalgalanma süreci yaşanmaya devam edecektir. Kısa süreli dövizin geri çekilmesi altın tarafında güvene neden oluyor. Bu nedenle bu hafta içindeki kısmi yükselişleri bu çerçevede özetleyebiliriz.

Aslında herkesin aklındaki olan 15-20 $ lık maj arasında dalgalanma değil.

Burada bir yükseliş trendinin başlayıp başlamayacağı

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar altında düzeltme kalıbının henüz bittiğini yada sona erdiğini söylemek mümkün değil. Bir sıkışma süreci içindeyiz. Burada destekler kadar dirençlerin daha önemli olduğunu belirtmek yanlış olmayacaktır.

Bu gibi durumlarda desteklerden çok dirençlerin kırılmasının önemli olduğunu vurgulamak isterim. Bu noktada yukarı yönlü harekette 1.410 – 1.450 bandı yukarı yönlü aşılmadıkça desteklere baskılar devam edebilir.

Bugünlerde 1.392 seviyesi önemli olmakla birlikte üzerinde kalınmaması halinde dikkatli hareket etmek yerinde olacaktır. Özellikle son günlerde 1.375 bölgesi üzerinde kalma çabası içinde olan altında 1.392 bölgesi sürekli denenmesine rağmen kırılamaz ise satış baskıları etkinlik kazanabilir. Böyle bir görüntüde 1.355 $ ons seviyesine kadar geri çekilme riski asla unutulmamalıdır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları