Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Pozisyon riskine dikkat!

Pozisyon riskine dikkat!

Bigpara Haber

2011 yılının son günlerinde başlayan yükselen trend ile birlikte  1.760 ONS/$ seviyelerini gören altında yaklaşık olarak % 16’ya varan bir kar marjından söz etmemiz mümkün. Bu yükselişin gerekçelerini daha önceki yazılarımızda sizlerle paylaştık.



Volkan KUĞUCUK / Teknik Analist.
twitter.com/vkugucuk

Değerli yatırımcılar bir önceki yazımda alım için aceleci olunmaması yönünde görüş bildirdim. Teknik anlamda birkaç gün önce test edilen 1.760 ONS/$ seviyesi aşılmadıkça yükseliş beklentsi zayıf bir ihtimal olarak kalabilir yani kar satışlarına dikkat edilmelidir.

Bu günlerde 1.755 – 1.760 direnç bandı yeniden denenmesine karşılık kırılamazsa 1.710 ONS/$ seviyesine kadar bir düşüş beklenmelidir. Özellikle belirtmek isterim ki 1.710 ONS/$ seviyesinin altında  pozisyon riskini gözden geçirmekte fayda görüyorum. Bu durumda 1.670 ve 1.650 ONS/$ seviyesini gündeme alacağız. Bu senaryonun aksine 1.755 – 1.760 ONS/$ direnç bandı aşılırsa 1.800 ONS/$ seviyesini konuşabiliriz.

Sonuç olarak bugünlerde teknik göstergelerdeki durum dikkatli sürece girdiğimizin sinyalini vermektedir. Bu nedenle direnç olarak adlandırılan bölüm aşılmadıkça temkinli olmakta fayda var.

Sizlerden gelen sorulara cevap vermek adına ;

*Altın fiyatlarındaki yükselişin neden TL/Gram’ı etkilemediği yönünde . Altın TL fiyatı hesaplanırken ONS değeri ve $/TL kuru dikkate alınmaktadır. Dolayısıyla bugünlerde TL değer kazandığı için (Dolar kuru düştüğü için) TL/Gram fiyatları yükselişten etkilenmemektedir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları