Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Peki şimdi ne yapılmalı?

Bigpara Haber

Biraz geciktik kısura bakmayın. Bir önceki yazımızda 1.460- 1.470 $ ons seviyeleri hedef olabilir görüşünü ortaya koyduk.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada fiyatların 1.480 $ ons seviyesinde gezindiğini görmekteyiz. 


Kritik noktadayız durumlar karışık

Çok kısa ifadeyle sahnede Merkez Bankaları var. Global anlamda büyümelerin beklentilerin altında gelmesine karşık korkulan enflasyon rakamları şimdilik ürkütücü değil. Haliyle büyümenin olmaması enflasyonist baskıyı tetiklemiyor.

Bu hafta FED ve Avrupa Merkez Banka’sından gelecek haberlere odaklanacağız. FED’in parasal genişlemeye devam etmesi beklentiler dahilinde.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcıları teknik açıdan önemli bir noktadayız. Buna göre 1.480 $ ons trend direncinin aşılmaması halinde satış baskısına dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Olası geri çekilme hareketinde 1.450 $ ons ara destek olmakla birlikte kırılmas halinde 1.400 – 1.410 $ ons seviyesine doğru geri çekilme ihtimaller dahilindedir.

Özellikle 1.480 $ ons seviyesinin üzerinde bir kalıcı hareketi oluşması halinde ise bir rahatlama olabileceği gibi 1.525 $ ons direnci hedef haline gelecektir.

Ne yapılmalı?

Özellikle 1.480 $ ons direnci yukarı yönlü aşılmadığı müddetçe alım yönünde olan pozsiyon riski gözden geçirilmelidir. Olası gerileme durumunda sat/al denenebilir. Yukarı yönlü hareketin devamı için 1.480 $ ons direncinin aşılması önemlidir. Bölye bir senaryoda pozsiyonlar 1.525 $ ons seviyesine kadar korunabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları