Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Peki şimdi ne yapılmalı?

Bir önceki 1.650 $ ons üzerinde kaldıkça 1.685 $ ons seviyesine doğru atakların oluşabileceği üzerinde durduk

Bigpara Haber

Bir önceki 1.650 $ ons üzerinde kaldıkça 1.685 $ ons seviyesine doğru atakların oluşabileceği üzerinde durduk.


Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Dün özellikle 1.685 $ os seviyesine doğru oluşan atakların henüz güçlü olduğunu söylemek mümkün değil.

Son durum...

Değerli dostlar bir öncekin yazımızda altın fiyatlarında yatay hareketin çok uzun sürmeyeceği görüşümüzü aynen korumaya devam ediyoruz. Son olarak altında 1.650 $ ons üzerinde bir kalma gayreti var. Ancak bu hareket yukarı yönlü ataklarda satışlarla karşılanıyor. Geldiğimiz noktada altında özellikle 1.685 $ ons üzerinde büyük fonları katılım yapması gerekiyor. Bu fonların 1.620- 1.650 $ ons bandında devreye girdiğini söyleyebiliriz.

Bugün açıklanacak olan  ABD Ticaret Dengesi rakamları dikkatle takip edilmelidir. Rakamların beklentilerin altında gelmesi altında yukarı yönlü sıçramaları beraberinde getirebilir.

Teknik Rakamlar...

Teknik açıdan bugünlerde 1.660- 1.650  $ ons destek bandının aşağı yönlü kırılması halinde geri çekilme sürecinde 50 $ lık bir düşüş koridorundan bahsetmek istiyorum. Böyle bir görüntüde 1.630 – 1.620 $ ons destek bandı ilk hedef olmakla birlikte altında hareket edilmesi halinde  geri çekilme kanalımızın destek haline getirdiği 1.600 $ ons olacaktır.

Yukarı yönlü hareket için mutlak suretle 1.685 $ ons üzerinde hareket etmemiz oldukça önemli. Sürekli vurguladığımız gibi bu bölge üzerindeki güçlü duruş 1.700 $ ons direncininde kırılmasına neden olabilir.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar dün 1.685 seviyesine dönük atakların yeniden satışla karşılanması  bu bölgenin önemini bir kez daha ortaya koymakta. Bugünlerde 1.660  - 1.650 $ ons seviyesine bir gerileme oluşabilir. Bu gerilemede destek bandının çalışması önemli. Kırılması halinde sat/al seçeneği gündeme alınmalıdır. Özellikle 1.675  $ ons üzerinde hareket olmazsa gerileme riski  unutulmamalıdır.

Sonuç itibariyle 1.675 üzerinde hareketin olmaması halinde gerileme riskine dikkat ilk etapta 1.660 – 1.650 $ ons beklenmeli.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları