Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Peki şimdi ne olacak?

Merakla beklenen FED bitti altın fiyatları beklediği haberi alayınca bir miktar satışlarla geriledi

Bigpara Haber

Bıraktığımız noktadan bugüne kadar olan sürede altın fiyatlarında kısmide olsa bir yukarı hareket ivmesi görülmesine karşılık yaklaşık 30-35 $ lık bir band arasında son günlerdeki yatay hareket devam ediyor.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

FED’i bırak Avrupa’ya bak …

Beklenen oldu kısacası “dağ fare doğurmadı” FED Operation Twist ‘i uzatarak 267 milyar $ genişletme kararı aldı. Piyasaların istediği QE3 olmasına karşın beklentiler operation twist’in uzaması yönündeydi. Böylece FED beklentileri haklı olarak boşa çıkarmadı.

Önümüzdeki günler neyi getirir neyi götürür bilinmez ama ülkenin büyüme rakamları aşağı yönlü revize edildi. Bu ne demek büyüme istediğimiz düzeyde değil. İşsizlik oranı oldukça yüksek eğer istihdam düzeyinde bir iyileşme görmezsek adım atabiliriz. Yani Türkçesi QE3 başka bahara kaldı.

Akşam saatlerinde Merkel’den gelen açıklamar dikkate değer. Uzun zamandan bu yana direnen Merkel`in kurtarma fonuyla tahvil alınmasının mümkün olduğunu söylemesi ABD endekslerine bir miktar alım getirdi. Görünen o ki Avrupa pabucun pahalı olduğunu anladı.

Merakla beklenen FED bitti altın fiyatları beklediği haberi alayınca bir miktar satışlarla geriledi.

Şimdi ne olacak?

Teknik Noktalar.. Değerli yatırımcılar  geldiğimiz noktada herkesin beklentisi ne olacak. Gerçek olan şu ki yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için mutlak suretle 1.640 – 1.650 $ ons bandı üzerinde bir iki gün kapanış yapması gerekmektedir. Ancak böyle bir görüntüde yükseliş ihtimallerinin devam edebileceğini söyleyebiliriz.

Bugünlerde 1.600 $ ons bandı dikkatle izleyeceğimiz seviye. Bu bölgenin üzerinde kalınması yeniden 1.640- 1.650 $ ons bandını gündeme getirebilir.

Ancak bu seviyenin altındaki kapanışlarda bir önceki yazımızda da belirttiğimiz üzere 1.520 $ ons bandına yönelik gerileme riski gözardı edilmemelidir. Özellikle 1.570 $ ons seviyenin altında satış baskısı etkili olabilir.

Sonuç itibariyle 1.600 $ ons bandının üzerinde bu hafta kalmamız önemli. Şayet beklentimiz gerçekleşirse yukarı yönlü ataklara tanık olabiliriz.

Not: Bir sonraki yazımız genel değerlendirme üzerine olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim... 



* Resmi büyütmek için üzerine tıklayın

Yazarın Diğer Yazıları