Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Önemli bölgeye yakınız

Fed sonrası Bernanke’nin merak etmeyin oyuna devam şeklindeki açıklamaların ardından piyasalar rahat bir nefes aldı

Bigpara Haber

Fed sonrası Bernanke’nin merak etmeyin oyuna devam şeklindeki açıklamaların ardından piyasalar rahat bir nefes aldı.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Dolar endeksindeki gerilemeye paralel olarak altında yukarı yönlü bir hareket izlenmekte. Daha önceki yazılarımızda da sürekli vurguladığımız üzere 1.310 – 1.320 seviyesi hedef olma konusunda geçerliliğini korumaktadır.

Altındaki önemli seviyeler

Kısa vadeli gelinen noktada sıkışma sonrasında oluşan yükselişte 1.300 ve 1.320 bandı önemini korumaya devam ediyor. Yukarı yönlü harekette şu an için  trendin gücü zayıf duruyor. Tabiki parasal genişlemenin devam edecek olması piyasalarda şimdilik memnuniyetle karşılandı ancak altın tarafı daha temkinli.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar yukarı yönlü harekette 1.300 – 1.320 bandı önemli direnç olarak karşımızda olmaya devam edecektir. Şu aşamada 1.300 üzerindeki hareketin varlığında 20 $ lık bir yükseliş ihtimali masada. Ancak 1.300 – 1.320 bölgesi geçilmediği müddetçe yukarı hareketin devam etmesi zor .. Bu seviyelerin kar satışı üretme riski bulunmaktadır

Sonuç itibariyle 1.300 – 1.320 bölgesini izlemeye devam edeceğiz. Üzerinde kalmamız halinde 1.350 seviyesi konuşulacaktır. Ancak bu bölgenin kar satışı üretme riski bulunduğundan olası kar satışlarına dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

Özellikle belirtmek isterim ki bugün için 1.280 bölgesinin altında satışlar etkinlik kazanabilir. İlk destek 1.270- 1.260 bölgesinde.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları