Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Ne zaman alım yapılır?

Dün itibariyle 1.321 üzerinde hareket edilmediği müddetçe aşağı yönlü baskılara dikkat edilmesi yönünde uyarılarımız vardı

Bigpara Haber

Dün itibariyle 1.321 üzerinde hareket edilmediği müddetçe aşağı yönlü baskılara dikkat edilmesi yönünde uyarılarımız vardı. Altında 1.300 desteğine dönük satış baskılarının geldiğini tanık olduk.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

ABD tarafından yeni Fed Başkanlığı konusunda  Yellen ismi resmiyet kazanırken, FOMC tutanaklarında bir çok Fed üyesi bu yıl içinde QE`nin (parasal genişleme) azaltılması yönünde görüş bildirirken 2014 yılı ortalarında ise tamamıyla sonlandırması yönünde karar bildirdi.

Önümüzdeki dönemlerde yine parasal genişleme konusunda bu ay olmadı öbür ay kehanetleri devam edecektir. Bundan sonraki süreçte bakalım Fed’in yeni başkanı siyasi mi? davranacak göreceğiz. Şimdiden öngörüde bulunmak zor.

Son dönemde altında fiziki talepte en önemli aktör olan Hindistan’ın ithalatı kısıtlayıcı önlemler nedeniyle altın ithalatında zayıfladığını görmekteyiz. Geçtiğimiz ay 800 milyon $`lık ithalata (altın ve gümüş ) karşın bir önceki senenin aynı dönemindeki rakamın  4.6 milyar $ olduğunu belirtelim.

Teknik Rakamlar;

Son günlerde özellikle 1.300 bölgesi üzerinde kalma gayretinde olan bir altın piyasasına tanık olmaktayız.

Önceki zaman dilimde 1.327 – 1.330 olan kritik direnç bölgemiz bugünlerde 1.320 – 1.323 bandını işaret etmektedir. Dolayısıyla 1.323 üzerindeki harekette 1.340 seviyelerine kadar bir yükseliş öngörülebilir. Konuyu biraz daha açacak olursak bugünlerde 1.320- 1.323 üzerinde hareket edilmedikçe yükseliş hareketinden bahsetmek doğru olmayacaktır.

Aşağı yönlü hareketin devamında ise 1.290 – 1.300 bandı destek olma görevine devam ediyor. Bu desteğin altına sarkmalarda 1.270 seviyeleri gündemde olmaya devam edecektir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Yaklaşık 20 $ lık bir band arasında dalgalanma devam ediyor. Bugün önümüzdeki saatlerde  1.312 üzerinde hareket edilmedikçe satış eğilimli süreç devam edebilir. Özellikle 1.300 desteğinin altında 1.280 seviyelerine kadar gerileme bandının olduğunu hatırlatmak isterim.

Yükseliş yönlü hareket ihtimalinde alım süreci için 1.320- 1.323 üzerinde kalıcı hareketi görerek işlem yapmak daha gerçekçi olacaktır.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları