Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Ne yapılmalı?

Gelen alımların 1.585 $ ons seviyesine kadar sürdüğünü görmekteyiz

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda yukarı yönlü hareket isteğinden bahsetmekle birlikte 1.570 $ ons üzerinde hareket edildikçe yukarı yönlü denemelerin olabileceğini sizlerle paylaştık.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Gelen alımların 1.585 $ ons seviyesine kadar sürdüğünü görmekteyiz. 

İstihdam verileri geri planda mı kalıyor?

Cuma günü tarım dışı istihdam rakamları beklentilerin çok üzerinde geldi. Rakamsal olarak 160 bin beklenen istihdam rakamı 236 bin olarak açıklandı. Buna göre Şubat ayında ABD’nin işsizlik rakamı % 7,7 ye geriledi.

Altın fiyatları Cuma günü datanın hemen ardından klasikleşen hareketini gösterdi. Oldukça iyimser gelen verilerin ardından 1.561 $ ons seviyesine gerilemenin hemen ardından gelen alımlarla haftayı 1.578 $ ons seviyesinden tamamladı.

Genel görüntüde 1.550 $ ons üzerinde kalma gayreti olgunlaşmaya başlıyor. Burada altına olan fiziki talebin altını çizmek yerinde olacaktır. Özellikle Asya kökenli Merkez Bankaları altına fiziki olan talebini sürdürmekte. Bu durum elbette altın için iyimser olarak kabul edilebilir. Ama son günlerde özellikle aşağı yönlü hareketlerin alım fırsatı olarak değerlendirildiğini gözlemleyebiliyoruz.

Önümüzdeki süreçte gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan kısa vadeli olarak 1.550 $ ons desteğinin üzerinde kalma gayreti olumlu. Burada bu görüntünün yükseliş başlatabilmesi için iki önemli seviyenin geçilmesi gerekiyor. Öncelikle 1.585 $ ons üzerindeki hareket fiyatları 1.610 – 1.630 aralığına taşıma eğilimindedir.

Teknik resme daha geniş baktığımızda ise aşağı yönlü risk ihtimalini özetlemek gerekirse destek olarak 1.550 – 1.520 $ ons aralığı oldukça önemlidir. Bu desteğin kırılması durumunda 1.460 $ ons seviyesi geri çekilmenin devamında hedef bölge konumundadır.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar altında bir yukarı hareket isteğini gözlemleyebiliyoruz. Bu nedenle 1.585 $ ons üzerinde kaldıkça hedefimiz 1.610 – 1.630 $ ons bandı olacaktır. Bu hareket al/sat olarak değerlendirilebilir.

Ancak 1.570 $ ons seviyesinin altında alım için acele edilmemeli  ve 1.550 – 1.560 $ ons desteği izlenmelidir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları