Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Hiç mi umut yok?

Geride bıraktığımız hafta altın için çok olumlu geçmedi...

Bigpara Haber

Geride bıraktığımız hafta altın için çok olumlu geçmedi. Her ne kadar zaman zaman cılız tepkiler gelse de sabun köpüğünden öteye giden bir durum yok.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Haftaya başlarken İran ile ilgili haberlerin gündemde olduğunu görmekteyiz. İran ile nükleer program konusunda ön anlaşmaya varılmasının ardından petrolde geri çekilme gözleniyor. Her ne kadar Ortadoğu ekseninde stres azalır altın geriler beklentisi oluşsa da petrol fiyatlarının daha öncelikli etkilendiğini söylemekte fayda var.

Geçtiğimiz hafta ETF varlıklardaki çıkış devam etmekle birlikte büyük ETF olarak kabul edilen SPDR Gold fonundaki varlık 852 ton düzeyine inmiş durumda. Geçtiğimiz hafta fon altın varlığı 864 ton düzeyindeydi.

Bugünlerde altın ile ilgili yükselişi destekleyebilecek haberlerin olmadığını görmekteyiz.

Dünya borsaları zirve üzerine zirve yaparken altın fiyatları bu ortamdan olumsuz yönde etkilendiği söylemek mümkün.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan satıcıların güçlü konuma yerleştiği görülüyor. Bu noktada 1.210 – 1.220 bandı altın için bir umut olabilir. Bu bölgeden tepki alımlarının gelip gelmeyeceğine bakacağız. Şayet bun seviyenin altına gerilemen in devamında 1.180 seviyelerini beklemek yerinde olacaktır.

Altında 1.235 ve üzerinde 1.240 seviyelerine kadar tepki alımları oluşabilir. Ancak bugün için 1.235 üzerinde kalıcı olmaya tepki alımları yerini yeniden satışlara bırakacaktır.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Alım yönünde hareket edilmemesi fayda sağlayacaktır. Özellikle 1.220-1.210 bölgesini dikkatle izleyelim. Tepki alımları gelebilirse ve 1.250 üzerine atabilirsek bu tepki anlam kazanabilir. Ancak 1.210 – 1.220 bandından tepki alımları gelmezse veya zayıf kalırsa 1.180 desteğini bekleyelim.

TL/Gram:

Dolar/TL`deki gevşemeyle birlikte TL/Gram’daki gerileme daha da hissedilir hale geldi. TL/Gram da 78 seviyeleri hedef olarak korunmaya devam ediyor.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları