Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Herşey yolunda mı?

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde tasaruflara getirilen vergi nedeniyle piyasayalar haftaya sıkıntılı başladı diyebiliriz

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda yukarı yönlü hareket isteğinin arttığını belirtmekle birlikte 1.585 $ ons üzerinde kaldıkça yukarı yönlü harekette 1.610 $ ons seviyelerine kadar bir yükseliş beklentimiz olduğunu sizlerle paylaştık.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk


Herşey yolunda mı?

Güney Kıbrıs Rum Kesiminde tasaruflara getirilen vergi nedeniyle piyasayalar haftaya sıkıntılı başladı diyebiliriz. Bununla birlikte altında bu gelişmeyi yukarı yönlü fiyatladı. Daha önceki yazılarımızda altının güvenli liman olgusundan uzak olduğunu sizlerle paylaştık. Ancak altını etkileyen diğer unsur olan enflasyon konusu hali hazırda gündemdeki yerini korumaktadır. Parasal genişlemenin doğal bir sonucu olan enflasyonda artışın görülmesi halinde altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket ivmesi güçlenecektir.

Bugünlerde 1.550 $ ons seviyesinin üzerindeki hareket oldukça olumlu. Bu resmin devam etmesi altın tarafında olumlu olarak değerlendirilebilir. Özellikle belirtmek gerekir ki 1.550 $ ons seviyelerine yaklaşıldıkça akıllı para devreye girerek altın talebini sürdürmektedir.

Teknik Rakamlar;

Teknik kısa vadeli olarak 1.585 $ ons üzerindeki hareket fiyatları 1.610 – 1.630 aralığına taşıma eğilimindedir. Özellikle 1.610 – 1.630 $ ons bandı önemini korumaya devam etmektedir. Bu bandın üzerinde kalınması halinde ise çıkış trendinin 1.650 $ ons seviyelerine kadar sürmesi beklenebilir.

Değerli yatırımcılar 1.585 $ ons üzerinde kaldıkça yukarı yönlü ataklara tanık olabiliriz. Bu bandın altına gerileme olması halinde 1.575- 1.550 $ ons aralığı destek olarak kabul edilmeye devam edilecektir.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar özellikle 1.610 $ ons direnci aşılırsa 1.630 $ ons hedef olarak kabul edilebilir. Böyle bir görüntüde al/sat mantıklı bir seneçek olarak kabul edilebilir. Eğer ki 1.610 $ ons üzerinde bir hareket sağlanmazsa alım için aceleci olunmaması ve alım denemek için 1.590 $ ons seviyesinin beklenmesi uygun olabilir.

Genel görüntüde 1.610- 1.630 $ ons arasındaki hareket önümüzdeki günler hakkında sinyal verecektir. Bu band aşılmazsa yukarı yönlü hareketler satış baskısı ile karşılaşabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları