Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Her şey 2 dakika içinde oldu ve bitti

Bigpara Haber

Hafta başında yazdığımız yorumda 1.755 $ ons direncinin altını çizerek yükseliş beklentisinin kuvvetli olduğunu belirttik.



Volkan Kuğucuk / Turkish Yatırım- Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk

Bu harekette yeniden 1.800 $ ons seviyelerine kadar bir yükseliş ihtimalinin masadaki yerini koruduğunu ifade ettik.

Dün özellikle altın piyasasında yaşananlar alışkanlıkların dışında bir hareketti. Buna kılıf uydurabilmek adına piyasada dedikodunun bol olduğu gerekçenin tam anlamıyla bilinmediği bir gün yaşadık. Hindistan’da tutunda İran meselesi, mali uçurum , bazı büyük bankaların altında satış yaptığı fısıltısı vs vs. bir çok nedeni arka arkaya sıralayabiliriz. Ancak gerçeğe en yakın olarak hangisinin durduğunu soracak olursanız sadece teknik hareket diyebilirim.

Dün yaşanan her şey 2 dakika içinde oldu ve bitti.

Bundan sonraki süreç nasıl olabilir?

Aşağı hareketlerde 1.700 $ ons destek görevi görmeye devam edecek. Bu bölge üzerinde kalınması yaklaşık 3 aylık yükselen trendin içinde kalmamız anlamını taşımaktadır. Bugünlerde 1.725 – 1.735  $ ons üzerinde hareket edilmesi halinde fiyatlar yukarıda 1.750 $ ons seviyelerine göz kırpabilir. Bu durumda yaklaşık olarak 25 $ lık bir marj bandından bahsetmem mümkün.

Sonuç itibariyle bu yaşanan düşüşün bir sapma yada ihlal olarak değerlendirebilmemiz için öncelikle 1.735 $ ons üzerinde kalıcı hareketi görmemiz gerecek. Eğer burada güçlü bir hareket oluşmazsa dikkatli olmakta fayda var.

Altın ile ilgili gün içindeki hareketleri twitter.com/vkugucuk hesabından değerlendirmeye devam ediyoruz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları