Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Henüz herşey bitmedi

Bir önceki yazımızda “şimdi bekleme zamanı” başlığını kullandık

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda “şimdi bekleme zamanı” başlığını kullandık. Geldiğimiz noktada fiyatların 1.370 bölgesine kadar gerilediğini görmekteyiz.

 

Volkan KUĞUCUK / Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Beklentiler ve Gelişmeler

Beklentiler bölümünü kısa tutacağım. Suriye konusu derken altında yukarı yönlü hareketin 1.430 seviyelerine kadar devam ettiğini gördük. Ancak Suriye konusu altın için sabun köpüğü niteliğinde. Etkili bir şekilde güvenli liman efektini çalıştırır mı bilinmez. Altında yukarı yönlü hareketi devam ettirmesi açısından gelişmeleri bir sıralamaya koysak Suriye konusu geride kalır. Petrol için Suriye ve Mısır konusu daha belirleyici etken olarak kabul edilebilir.

Altındaki fiziki talebin devam ediyor olması altın için daha önemli ve bugünlerde altını yukarı sürükleyen gelişmelerin başında geliyor. Bu sürecin devam etmesi altın fiyatlarında yukarı yönlü hareket isteğini canlı tutabilir. 
  
Diğer tarafta Dolar endeksindeki yükselişe dikkat etmek yerinde olacaktır.Özellikle endeksteki yükseliş hareketinin devam etmesi altındaki yukarı hareket isteğini törpüleyebilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan grafiklere konsantre olursak 1.370 desteği test edildi. Bu desteğin çalışması olumlu. Bugünlerde destek seviyemiz 1.380 seviyelerine kadar yükselme eğiliminde. Bu noktadan bakıldığında 1.380 – 1.370 bandı destek olarak kabul edilebilir.

Bu desteğin altına gerileme olması halinde ise 1.350 – 1.355 destek bölgesi bulunmaktadır. Sonuç itibariyle 1.350 desteği aşağı yönlü kırılmadığı müddetçe yukarı yönlü tepki hareketinin bittiğini söylemek için henüz erken olduğu görüşündeyim. Şayet 1.395 – 1.400 bandı üzerine hareket edilebilirse yeniden 1.440 geçilmesi halinde ise 1.450- 1.455 bandı hedef haline gelecektir.

Ne Yapılmalı?

Değerli yatırımcılar genel görüntüde 1.350 desteği aşağı geçilmediği müddetçe yukarı tepki kalıbı içinde kalmaya devam edeceğiz. Şayet 1.395 – 1.400 bandı üzerinde kalabilirse yeniden 1.430 – 1.440 seviyelerine doğru çıkış yaşanabilir. Bu durumda 1.395 – 1.400 üzerindeki çıkış ihtimali değerlendirilebilir. Eğerki 1.395-  1.400 bandı yukarı yönlü geçilemez ise 1.370 desteğini izlemeye devam ediyoruz.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları