Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Güvenli liman

Avrupa ve Amerikan piyasalarındaki karışık seyir devam etmekle birlikte borsalarda yaşanan düşüşler altında güvenli liman olgusunu geri getirir mi?

Bigpara Haber

Dünya Piyasaları

Avrupa ve Amerikan piyasalarındaki karışık seyir devam etmekle birlikte borsalarda yaşanan düşüşler altında güvenli liman olgusunu geri getirir mi? Sorusunu akıllara düşürüyor.


Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Özellikle VIX (Korku) endeksindeki yükselişle birlikte altında kısmi yukarı hareket çabasına tanık olamktayız. Ancak güvenli liman olgusunun yeniden tesisi için dünyanın her yanından imdat çığlıklarının yükselmesi gerektiğinide unutmamak gerekir. Bu süreçte piyasalar, FED tarafındaki gelişmeler doğrudan izlenecektir.

Kısmi olan fonların bu seviyelerden bir miktar pozisyon açtığını gözlemlemekle birlikte gelen alımlar destek bölgesi üzerinde kalma çabasına dönüşmektedir. Etkisi devam eder mi? Sorusu şimdilik yanıtsız.

Teknik Rakamlar;

Değerli yatırımcılar sıkışan görüntüde yükseliş hareketi için mutlak suretle e 1.390 – 1.400 bandı üzerinde kalmamız gerekiyor. Bu durumda yeniden 1.415- 1.420 bandı gündeme gelebilir. Aksine bu seviye aşılamaması destek seviyelerine baskıyı devam ettirecektir.

Genel görüntü itibariyle sıkışma (üçgen) sonrasında bir yöne kırılma ve yeni trend oluşumu beklenmekle birlikte fiyatların kırıldığı yönde hareket etme ihtimalini gözardı etmemek gerekiyor.

Saatlik grafiğe baktığımızda ise 1.382 $ ons bölgesi üzerindeki hareket 10 $ lık bir çıkışa neden olabilir. Böyle bir durumda 1.392 – 1.395 aralığı hedef haline gelebilir.

Olası geri çekilmelerde 1.365 $ ons saatlik grafiklerde destek olarak kabul edilmelidir.

TL/Gram:

Özellikle gerek yurtdışı gerekse yurtiçi gelişmelerden rahatsız olan bir dolar’dan bahsedebiliriz. Dolar/TL ‘nin 1.89 seviyelerinde işlem görmesi ve ons /$ fiyatların yukarı hareketinde TL/Gram 84-85 bandı arasında fiyatlanacaktır.

Burada Dolar /TL kuruna Merkez Bankası müdahalelerinin devam etmesi halinde kurdaki gerilemede altın Gram/TL fiyatlarına olumsuz yönde etki edebilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları