Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Güvenli Liman...

Evet trend aşağı yönlü kırıldı ve uzun vadeli sayabileceğimiz 1.525 $ ons desteğini hiç umursamadan aşağı salınımına devam etti.

Bigpara Haber

Sürekli bir sıkışma sürecinden bahsetmekle birlikte kırılma sonrasında yeni bir trend oluşumundan bahsettik.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk


Evet trend aşağı yönlü kırıldı ve uzun vadeli sayabileceğimiz 1.525 $ ons desteğini hiç umursamadan aşağı salınımına devam etti.

Güvenli Liman...

Önceki yazılarımızda sürekli olarak güvenli liman olma olgusundan uzaklaşan bir altın profilinden sıkça bahsettik. Geldiğimiz noktada çok sert geri çekilme altının piyasasının doğasında var. Geçmişe bakarsanız bir çok kereler 100 $ ons aşağı ya da yukarı hareketleri görürüz.

Ancak Cuma dahil yaşanan geri çekilme tam anlamıyla çöküş. Her ne kadar geri çekilme bu denli sert olsada altının yukarı gitmesini besleyen faktörler yerli yerinde duruyor. Özellikle bu denli büyük parasal genişlemelerin bir türlü ekonomik toparlanmayı hızlandıramaması işin ayrı bir boyutu. Bunları sorgulamak bugünden yarına erken.

Özellikle emtia piyasalarında varolan geri çekilme süreci işin diğer sorgulanması gereken noktası.

Teknik Rakamlar;

Kolay kırılan desteklerden sonra artık dirençleri konuşmak en doğrusu. Bir yukarı hareket sinyali için mutlak suretle öncelikle 1.525- 1.550 $ ons bandının yukarı yönlü aşılması gerekiyor. Aşağı yönlü harekette ise desteklerin kolay kırılması buradan dönebilir sorusunun cevababını bizlere ne yazık ki veremiyor. Ancak 1.400 $ ons üzerinde kalma gayreti olursa özellikle 2-3 günlük hareketlerde bu seviyede satışlar durulursa bir tepki alımı söz konusu olabilir.

Ne yapılmalı?

İşin en zor tarafı… Alım yapmak isteyenler için 1.400 $ ons üzerindeki kalma gayretini görmeleri gerekiyor. Aksi halde bu geri çekilmenin nerede duracağını kestirmek zor. Özellijle 1.400 $ osn üzerinde kalamaz isek bir ihtimal % 50 lik geri çekilme hedefi olarak 1.300- 1.3285 $ ons aralığı gündeme gelebilir.

Pozisyonda olan yatırımcılarımız ise 1.400 $ ons altına gerilemede sat/al denemeleri daha mantıklı olabilir. Ancak bu kadar hızlı geri çekilmelerde hızlı tepkilerin oluşma ihtimali unutulmamalıdır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları