Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Geri çekilme nerede son bulur?

Altının çıkarken nasıl manşetlerden inmiyorsa düşerkende manşetlerde olmaya devam ediyor.

Bigpara Haber

Altının çıkarken nasıl manşetlerden inmiyorsa düşerkende manşetlerde olmaya devam ediyor.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Bu hafta içinde 1.270 – 1.230 aralığını hedef olarak vurguladık. Ancak altın son hareketle birlikte 1.230 desteğinin durumunu bizlere sorgulatmakta.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar şu anki görüntüde sert bir şekilde düzeltme kalıbı içindeki hareket devam ediyor. Bu hareket nerde sonlanır sorusuna cevap verecek olursak 1.180 – 1.160 bandı düzeltme hareketinde önemli seviyeleri işaret etmektedir.

Dolayısıyla 1.230 desteğinin altındaki hareketin devam etmesi durumunda 70$ lık düşüş marjımız bulunmaktadır.

Bu noktada önerimiz 1.230 bandı üzerinde kalmadıkça pozisyon açılmaması ve bu düzeltme kalıbında 1.180 – 1.160 desteğinin onaylanması beklemek en doğru yaklaşım olacaktır.

Buradan haereket edecek olursak 1.260 – 1.270 bandı aşılmadıkça temkinli hareket edilmesi doğru bir yaklaşım olacaktır. Zira güçsüz tepkiler yukarıda belirttiğim önemli sayabileceğimiz destek seviyelerinin test edilme ihtimalini arttırmaktadır.

TL/Gram

Burada $/TL fiyatlarını durumu oldukça önemli. Son günlerde 1.9250 üzerinde kalma gayreti var. Eğerki 1.9250 desteğinin altında 1.9150 seviyeside aşağı yönlü kırılırsa $/TL de bir düşüş ihtimalimiz bulunmakla birlikte TL/Gram fiyatlarınında geri gelmesi olası.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları