Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Fed sarsıntısı sonrası

Mayıs ayından bu zamana kadar diken üstünde olan piyasalarda bugün yarın ertelemeleri ciddi volatilite yaratmakta

Bigpara Haber

Dün tutanaklar açıklandı. Birkaç gün önce Yellen sonrasında başlayan güvercin hava açıklamalar sonrasında yerini karamsarlığa bıraktı. Mayıs ayından bu zamana kadar diken üstünde olan piyasalarda bugün yarın ertelemeleri ciddi volatilite yaratmakta.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

İyimser yandan bakacak olursak programın açıklanması ve adımların atılması sonrasında piyasalarda tahvil alımı konusu geri planda kalacağından belirsizlik ortamında ortadan kalkacaktır.

Dolar endeksinde varolan yükseliş hareketi bugünlerde altını baskı altına almaya devam edecektir. ABD 10 yıllık faizler 3 ve üzerinde hareket etmeye başlarsa altındaki kırılım bir miktar daha sertleşebilir.

Bu nedenle Fed açıklamaları ve gelen veriler tabiki dikkatle izlenecektir. Ancak asıl dikkat edilmesi gereken dolar endeksi ve faizler üzerindeki etkisidir.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan 1.250 bölgesi altında kademeli olarak 1.230 seviyelerine kadar gevşeme ihtimalimiz var. Bu bölge altında ise gerileme 1.180 – 1.150 seviyelerine kadar devam edebilir. Bu belirttiklerim teknik açıdan fiyatların gerileyebileceği bölgeler.

Bu pencereden bakacak olursak 1.230 – 1.220 bandı oldukça önemli. Eğer ki bu seviyelerdeki alıcılar güçlü olabilirse bir tepki hareketi başlatabilir. Burada 1.270 seviyesi direnç olarak göze çarpıyor.

Nerden bakarsak bakalım altında 1.270 – 1.265 destek bandının aşağı yönlü geçilmesi sıkışmada aşağı kırılmayı da beraberinde getirdi.

Burada alttaki destekleri izlemeye devam edeceğiz.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.247 üzerinde hareket edilmesi halinde 1.250 – 1.255 bandına yönelik tepki çıkışları gündeme gelebilir. Ancak 1.247 üzerinde hareket edilmedikçe destek seviyelerine baskı devam edecektir.

TL/Gram:

TL/Gram fiyatlarında 80 TL seviyelerindeyiz. Burada gerilemenin devamında 76 TL seviyeleri gündemde kalmaya devam edecektir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları