Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

FED öncesi ve sonrası

Son zamanlarda vurguladığımız en önemli nokta 1.392 seviyesi üzerinde bir hareket görmedikçe altında kırılgan yapının devam edeceğiydi

Bigpara Haber

Son zamanlarda vurguladığımız en önemli nokta 1.392 seviyesi üzerinde bir hareket görmedikçe altında kırılgan yapının devam edeceğiydi. Fed sonrası fiyatların gerilediğine tanık olduk. 


Volkan Kuğucuk  / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

FED konuşur herkes dinler.

Başlık tam oldu sanırım. Büyük olmak bu demek.

FED ne dedi ? Aslında hiçbirşey söylemedi. Sadece rüyaya devam etmek isteyenleri uyandırdı diyebiliriz.

Beklenen açıklama istihdamda düzelme gördüğümüz taktirde tahvil alım programını azaltabiliriz. İlerleyen dönemlerde son verebiliriz.

Bunu zaten biliyorduk. Bence yıl sonuna doğru adım atılabileceğini sinyalini vermesi burada öne çıkan bir nokta.

Piyasaların Bernanke’nin açıklamasının ardından aşırı reaksiyon gösterdi. Bu nedenle toz bulutu kalkana kadar dalgalı hareketlere dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan günlük grafiklerde 1.355- 1.350 bandı altındaki hareket düşüş eğiliminin devamına yol açababilir. Böyle bir noktada 1.340 ilk destek olmakla birlikte daha aşağı seviyelerinde test edilme ihtimali bulunmaktadır. Bu noktada 1.355 bölgesinin altındaki seyirde temkinli hareket edilmeli ve 30-35 $ lık bir düşüş marjı riskini göz almak gerekmektedir. Burada 1.340 desteğinin altında fiyatların 1.320 – 1.310 seviyelerine kadar gerilemesi beklenebilir.

Değerli yatırımcıları yukarı yönlü hareket beklentisi için 1.350- 1.355 bandı üzerinde kalmamız gerekiyor. Bu durum gerçekleşmedikçe alım için aceleci davranılmamalıdır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları