Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Eylül’de Gel…

Bir önceki yazımızda sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalıştık

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda sizlerden gelen sorulara cevap vermeye çalıştık.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Geçen sürede altın 1.600 – 1.625 $ ons bandı arasında yatay  sayabileceğimiz bir hareketle seyrini korumaktadır.

Eylül’de Gel…

Başlığı atınca hemen Alpay’ın Eylül’de Gel isimli şarkısını hatırladım.

Merkel’in tatilde olması nedeniyle Eylül’de Gel isimli parçadan küçük bir bukle kendisine armağan edelim.

Tatil geldiği zaman
Ağlarım ben inan
Gidiyorsun işte
Arkana bakmadan
Nasıl geçer bu yaz
Ne olur bana yaz.
………….
…………

Eylül’de Gel

Şaka bir yana Eylül ayı piyasalar tarafından oldukça hareketli geçecek. Özellikle Draghi’nin tahvil alımı yaparız her şey kontrolümüz altında demesiyle beraber Merkel’in buna vereceği cevap oldukça önemli. Şayet Sn. Merkel “Ne tahvili nerde çıktı bu” gibi bir cümle sarfederse Avrupa tarafında kazan kaynamaya devam edecektir. Diğer taraftan Avrupa Merkez Bankasının atacağı adımlar dikkatle takip edilmeye devam edilecektir.

Amerika tarafında ise bekle gör politikası devam ediyor. Piyasalar her ne kadar önümüzdeki Sonbaharda yeni bir parasal genişleme beklentisi içinde olsada FED Avrupa’nın atacağı adım sonrasında kararını netleştirebilir. Yani Avrupa adım atmadığı sürece FED tabancasındaki son kurşunu harcamayabilir.

Özellikle Eylül ayının ikinci yarısından sonra öncelik Avrupa’da olmak üzere FED tarafınıda dikkatle izlemeye devam edeceğiz. B u karışık süreçte dalgalanmalara azami dikkat edilmesi yerinde olacaktır.

Teknik Noktalar..

Bugünlerde 1.600 seviyesinin altında satış baskısı oluşabilir. Böyle bir görüntüde özellikle 1.600 $ ons desteğinin hemen altında 1.585 ve 1.574 $ ons seviyeleri kademeli destek görevi görecek seviyelerdir. Daha önceki yazımızda da vurguladığımız üzere 1.574 $ ons seviyesinin altı satıcılı bölge olduğundan bu desteğin kırılması halinde pozisyon riski azaltılmalı. Pozisyonların sat/al şeklinde değerlendirilmesi daha uygun olacaktır.

Yukarı yönlü ataklarda 1.625 $ ons seviyesi iki gün test edilmesine rağmen sert satış baskıları tanık olmaktayız. Bu bölge aşılmadığı sürece yukarı hareketin devam zor. Eğer ki bu direnci aşamazsak belirttiğim seviye sat/al için uygun görünüyor.

Görüşüm 1.600 $ ons bölgesinin altında pozisyon açmak için acele edilmemeli ve 1.585 ve 1.574 $ ons destekleri kademeli olarak izlenmelidir. Alım yönünde olan pozisyonların korunması için 1.600 $ ons üzerinde hareket kabiliyetinin sağlanması oldukça önemlidir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları