Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Döndük yine başa

Son birkaç haftadır altında en önemli bölgenin 1.700 – 1.710 $ ons bandı olduğunu belirttik

Bigpara Haber

Son birkaç haftadır altında en önemli bölgenin 1.700 – 1.710 $ ons bandı olduğunu belirttik.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Altındaki yukarı hareket denemesinde 1.700 $ ons direncine takıldı. 

Borç tavanı ertelendi

Borç tavanı sorunu ertlenerek kısmen çözüm bulundu. Ertelemeyle birlikte ABD borçlanmaya devam edecek bunda sorun yok. Fakat 3 ay sonra kalıcı bir çözüme kavuşulmaması halinde bu konudaki belirsizliğin devam edeceği düşünülmelidir. Bu belirsizliğin ortadan kalkması altın fiyatlarındaki 1.700 $ ons üzerinde kalma isteğini törpüledi. 

Değerli dostlar hergün altın ile ilgili yeni raporlar yayınlanmakta. Kimilerine göre 10 yıllık yükseliş servüveninin sonuna gelindi kimilerine göre yükselişe devam. Tabiki bu kadar karmaşık hesaplanan bir emtia için cımbızla aralardan yorum çıkarmak doğru değil.

Piyasadaki dinamikler hergün farklılık gösteriyor.Bu dinamiklere göre hareket etmek en doğrusu.

Son günlerde özellikle gümüş tarafındaki yükselişin altın piyasasını etkilediğini söyleyebiliriz. Ancak bugün için gümüşteki geri çekilme altın tarafında da negatif harekete neden olmaktadır. 

Teknik Rakamlar

Artık 1.700 $ ons direncinin öneminden bahsetmeye gerek duymuyorum. Geri çekilme sürecinde 1.670 $ onn ilk desteğimiz. Bu desteğin çalışma ihtimali var. Asıl önemli olan bu desteğin kırılması halinde gerileme nereye kadar devam edebilir. Bu soruya cevabım 1.650 $ ons olacaktır.

Ne yapılmalı?

Alım noktasında olmak için acele etmeye gerek yok. 1.670 $ ons seviyeleri tepki çıkışı ihtimali için alım yönünde değerlendirilebilir. Bu senaryoda ons başına 5-10$ bazında gelir yazılabilir. Ancak 1.670 $ ons  desteğinin güçlü duruşunu koruyamaması halinde 1.650 $ ons seviyesine kadar bir gevşeme olabilir.

TL/Gram

Sizlerde çok soru geliyor. TL/Gram olarak altın alabilir miyiz ? şeklinde. TL’nin değerlenmesi altının TL/Gram fiyatını hesaplamada çok önemli. Şu anda dolar karşısında güçlenen TL,  $/ons yükselse dahi TL/Gram fiyatlarını etkilemiyor. Bu nedenle 1.80 $/TL kuru üzerinde hareket olmadıkça TL/Gram fiyatlarında pozitif anlamda bir değer artışı ihtimalimiz düşüktür.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları