Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Dikkat! Yükselişler tepki niteliğinde

Dikkat! Yükselişler tepki niteliğinde

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda düşüş hareketinde 49.100 bölgesinin önemine değinerek tamam mı devam mı ? yönündeki soruya cevap aradık.



Volkan KUĞUCUK / Teknik Analist.

Aslında bugünlerde bu cevabı aramaya devam edeceğiz. Kırılgan bir yapıda günleri tamalıyoruz. Bir gün önceki görüntü ile bir gün sonraki görüntü birbirinden farklı . Özellikle yutdışı kaynaklı gelen haberler endeksin bir anlamda yönünü tayin eder nitelikte. Önümüzdeki günlerde bu konuları derinlemesine ele alacağız.

Değerli dostlar endeks şimdilik  genel hatlarıyla 48.800- 49.100 bandı üzerinden gelen tepki alımlarıyla kritik olan bölge üzerinde tutunma çabasında. Dün 51.100 direncine olan atakların ardından satış baskıları ile karşılaştık. Bugünde 51.100 seviyesi direnç olma görevine devam edecektir. Bu seviyenin üzerinde kalınması halinde 52.200 kısa vadeli kanal direnci diğer önemli gördüğümüz seviye. Şu aşamada yaşanan yükselişlerin tepki niteliğinde olduğu unutulmamalıdır.

Burada önemli gördüğüm birkaç noktayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Endeksin kritik bölgeden uzaklaşabilmesi için mutlak suretle 51.100 seviyesinde üzerinde hacimli kalması gerekli. Aksi halde dirençler yeniden satış baskısı üretmeye devam edecektir. Olası satış baskısında aşağı yöndeki hareketimizde 50.100 – 50.200 bandını destek olarak kabul edeceğiz. Belirtilen seviyenin altında satış baskılarının artma ihtimali oldukça kuvvetli. Eğer endeks yukarıdaki görüntünün aksine 51.100 seviyesi üzerinde kalırsa pozisyonlar 52.200 seviyesine kadar korunabilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kaçançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları