Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Dalgalanmalar devam edecek mi?

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda 1.608 $ ons seviyesinin altında sert olmasada kısmi geri çekilme ihtimalinden bahsetmekle birlikte hedeflediğimiz bölge olan 1.570 $ ons seviyelerinden tepki alımlarının geldiği görülmektedir.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Devam, devam 

Geçen haftaya kadar parasal genişleme bitecek korkularının ardından parasal genişleme sürecek açıklamaları biraz nefes aldırdı.

Herşey bir yana kısa vadede yukarı aşağı yönlü dalgalanma süreci devam edecektir. Her ne kadar yukarı yönlü ataklarda direnç bölgeleri devreye girsede aşağı yönlü hareketlerde de destek seviyeleri görevlerini şu ana kadar  yerine getiriyor.

Sizlerden gelen sorular uzun vadeli beklentilerde bir değişme olup olmadığı yönündedir.

Kısaca açıklamak gerekise kısa vadede altın borsalarda yaşanan coşkuyla güvenli liman olma olgusunda biraz uzaklaştı. Bu bir gerçek gerekçelerinide önceki yazılarımızda sizlerle paylaştık. Diğer nokta ise altın yaklaşık 5 yıldan beri soluksuz yükseliş gerçekleştirdi. Bu hareketin bir yerde sindirmesi ve soluklanması gerekir. 680 $ ons seviyelerinden başlayan yükseliş 1.920 $ ons seviyesine kadar sürdü. Yatırımcısına 5 yıl için 2.82 kat para kazandırdı.

İşte tamda bu noktada destek bölgeleri önemini korumaya devam edecektir. Şayet 1.520 – 1.500 $ ons destek bandı aşağı yönlü kırılırsa geri çekilme diğer bir düzeltme hedefi olan 1.460 seviyesine kadar devam edebilir.

Değerli yatırımcılar altın her ne kadar güvenli liman olma olgusundan uzaklaşsada uzun vadeli olarak yukarı yönlü hareketi besleyen nedenleri halen yerli yerinde durmaktadır. Genişlemeci para politikası  nedeniyle enflasyonist baskıların ortaya çıkması altına yeniden talep yaratacaktır ki bu durumda dinlenme sonrası yükseliş trendi başlayabilir. Teknik açıdan bugünlerde tam anlamıyla yükseliş trendi için 1.690 $ons üzerinde harekete ihtiyacımız vardır.

Tüm gelişmeleri izleyip göreceğiz

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.570 $ ons desteğinde dengelenme çabalarının oluştuğunu görmekteyiz. Bu bölge üzerinde kalmamız halinde kısa vadede yukarı hareketi destekleyen bir durum ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda 1.600 $ ons öncelikli hedef üzerinde ise 1.620 – 1.630 $ ons direnç bandı beklenmelidir.

Ancak 1.565 $ ons seviyesinin altında 1.550 $ ons desteği bütünüyle önemini korumaya devam edecektir. Bu seviyenin kırılması halinde ise beklentiler aşağı yönlü revize edilecektir.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar kısa vadeli olarak yukarı yönlü hareket isteğinin oluşma ihtimali bugünlerde yüksek. Bu durumda 1.570 $ ons üzerinde kaldıkça alım yönünde denemeler yapılabilir. Muhtemel hedef olarak 1.600 $ ons üzerinde 1.620 – 1.630 $ ons direnç bandı beklenmelidir. Özellikle 1.620 – 1.630 $ ons direnç bandı geçilmediği müddetçe alım yönünde ısrar etmeye gerek yok.

Özellikle 1.565 $ ons seviyesinin altına oluşan gerilemerde alım yönünde pozisyon riskini azaltmakta fayda görüyorum.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları