Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bundan sonrası…

Dün itibariyle piyasalar kabus bir güne başladı. Fiyatların aşırı geriledikçe panik satışlarda beraberinde geldi

Bigpara Haber

Dün itibariyle piyasalar kabus bir güne başladı. Fiyatların aşırı geriledikçe panik satışlarda beraberinde geldi. Ortalık tam anlamıyla toz duman oldu.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

FED şimdilerin kötü çocuğu…

Aslında piyasalar genişlemeden sonrası döneme hazır değildi. Parasal genişlemeler geldikçe morali düzelen piyasalarda oyun bu yönde devam ederken bir anda para musluklarının kesilebileceği ihtimali moralleri altüst etti.

ABD 10 yıllık faizler burada oldukça önemli. 2.40 bölgesinin üzerinde  kalıp kalamayacağı altın yönü açısından belirleyici olacaktır. Yukarı yönlü hareket ihtimali bir miktar zayıflama gösteriyor. Burada 2.40 bandının altına gevşemelerin olması halinde altın fiyatları soluklanabilir.

Diğer tarafta dolar endeksinde 82.20 önemli direnç. Bu direncin kırılamaması halinde 81.50 seviyelerine kadar gevşeme ihtimali var. Ancak bu direncin üzerindeki hareketin oluşması dolara olan talebi güçlendireceğinden altın için olumsuz sayılabilir.

Bu noktada gerek ABD 10 yıllık faiz rakamları gerekse dolar endeksi bu bağlamda büyük öneme sahip.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar dün video üzerinden yaptığımız yorumda 1.270 bandına kadar olabilecek bir geri çekilme ihtimalinden bahsettik. Bu noktada fiyatlar 1.276 seviyesine kadar gerileme eğilimi gösterdi.

Burada 1.270 bandı önemli. Bu bölge üzerinde kalmamız durumunda kısmi tepki alımları ile karşılaşma ihtimalimiz bulunmaktadır. Bu noktada yukarı yönlü hareket 1.310 direncine kadar oluşabilir. Saatlik grafiklere göre kısmi toparlanma eğilimi görünmekle birlikte bu süreç için mutlaka 1.270 üzerinde hareketin varlığı gereklidir.

Özellikle 1.270 bandının altında harekette ise gerilemenin 1.230 seviyesine kadar sürmesi diğer dikkat edilmesi gereken bir unsurdur.

Sonuç itibariyle 1.310 direnci tepki anlamında test edilebilir. Burada 1.270 desteğinin aşağı yönlü aşılması halinde alım yapılmaması 40 $ lık düşüş ihtimalinin gündeme alınması gerekmektedir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz...

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları