Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bugün veri günü

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.223 $ ons seviyesinden haftayı kapatan bir altın piyasası izledik

Bigpara Haber

ABD tarım dışı istihdam verisi sonrasında 1.223 $ ons seviyesinden haftayı kapatan bir altın piyasası izledik.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

İzlemeye Devam

ABD’de varolan iyimser tabloya ilişkin olarak dolara olan talep sonrasında ABD 10 yıllık tahvil faizlerinin 2.73 seviyelerine kadar yükseldiğini görmekteyiz. Hal böyleyken faiz getirisi elde etmek isteyeyen yatırımcıların dolar talep etmesi kadar doğal bir durum yok.

Bundan sonraki süreçte yine ve yeniden öncelikle ABD verileri izlenmeye devam edilecektir. Bu verilerin olumlu gelmeye devam etmesi ve işsizlik rakamlarının % 7 düzeyine gerilemesi halinde FED frene basabilir.

Ancak burada da tartışmalar ve karşıt görüşlerde yok değil . Özellikle parasal genişlemede frene basılabilir ardından yeniden parasal genişlemeye dönülebilir diye görüş bildirenlerinde olduğunu hatırlatalım.

Değerli yatırımcılar sadece ABD verilernin dışında Çin meseleside önemini korumaya devam etmektedir. Çin ‘de varolan likitide sorunu önemli. Diğer taraftan petrol fiyatlarının jeopolitik eksende artması diğer önemli bir unsur. Zira fiyatların yükseliş eğilimini devam ettirmesi ve bu durumun kalıcı olması halinde zaten düşük büyüme ile  yollarına devam etmeye çalışan dünya ekonomilerinin başına enerji maliyeti eklenecektir.
Yukarıda belirttiğimiz gelişmelerin altın üzerinde etkili olabileceği unutulmamalıdır. Her ne kadar güvenli liman efektinden uzaklaşan bir emtiadan söz ediyor olsakta taşların yerinden oynaması halinde yeniden aynı efekte geri dönebiliriz.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.160 – 1.180 destek bandını yine izlemeye devame  edeceğiz. Özellikle bu band üzerinde uzun sürelerde hareket edilmesi bu seviyelerin dip yapılma çalışması olarak adlandırılabilir.

Yukarı yönlü harekette ise daha önceleri 1.270 olarak belirttiğimiz direnç seviyesi bugünlerde 1.264 seviyelerini işaret etmektedir.

Sonuç itibariyle 1.160 – 1.180 bandı üzerindeki hareketi izlemeye devam edeceğiz. Üzerindeki kalma gayreti olumlu görünmekle birlikte 1.150 seviyesinin altına gerileme olması halinde risklerin azaltılması faydalı olacaktır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları