Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bugün önemli!

Bugün TSI FOMC tutanakları açıklanacak...

Bigpara Haber

Dün itibariyle belirttiğimiz 1.350 desteğine doğru hareketin ardından bu seviyelerden gelen alımlar sonrasında altın yeniden 1.380 direnç bölgesine doğru yöneldi.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu bölgenin yükseliş anlamında önemli bir bölge olduğunu bir kez daha hatırlatmak yerinde olacaktır.

Bugün önemli

Bugün TSI FOMC tutanakları açıklanacak. Piyasalar özellikle parasal genişleme ile ilgili sorularına yanıt bulmaya çalışacaklar. Konu FED olunca açıklamaların öncesinde tahmin yapmak zor . Piyasanın genel beklentisi üzerinden gidecek olursak Eylül ayı içinde 10-15 milyar $`lık bir azaltım fiyatlara yansımış durumda. Bu beklentinin dışında azaltımın ileriye ötelenmesi yada rakamın beklentilerin üzerinde olması halinde piyasalar farklı reaksiyon verebilir.

Teknik Rakamlar;

Teknik 1.380 – 1.350 bandı arasında bir yatay hareketin varlığı göz çarpmaktadır. Yukarı yönlü hareket için 1.380 oldukça önemli. Bu direnç bandının geçilmesi halinde ise bir sonraki hedef bölgemizin 1.420 olduğunu zaten biliyoruz. Direncin geçilememesi halinde ise 1.350 desteğine baskılar devam edecektir.

Genel görüntüde 1.380 – 1.350 bandı arasında yatay hareket dinlenme bölgesi olarak kabul edilebilir. Böyle bir senaryoda olumlu görüntü devam edecektir. Ancak ne zaman ki 1.350 desteği aşağı yönlü geçilir bu burada kapanışlar oluşmaya başlarsa tamda bu noktada temkinli hareket edilmesi yerinde olacaktır.



Böyle bir senaryoya göre 1.335 kırılması halinde ise 1.320 seviyesine kadar gevşeme ihtimalimiz bulunmaktadır. Özellikle 1.320 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise artık yükseliş yerine gerileme hareketini konuşmaya başlayabiliriz.

Ne Yapılmalı?

Değerli yatırımcılar bugün 1.370 bölgesi altındaki hareketlerde satıcılı bir süreç yaşanabilir. Bu noktada 1.350 desteğini izlemeye devam edeceğiz. Özellikle 1.350 desteği kırılmadığı müddetçe  pozisyonlar korunabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları