Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bu yaz daha sıcak olacak?

Fed ile gelen tsunami dalgasının ardından piyasalar normalleşme zemini arıyor

Bigpara Haber

Fed ile gelen tsunami dalgasının ardından piyasalar normalleşme zemini arıyor.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Bu sanıldığı kadar kolay olmayabilir. Fed’in açıklamalarının ardından şüphesiz ABD makro dataları izlenecek ve sürecin ne şekilde devam edeceği hakkında bilgi edinmeye çalışılacaktır. 

Ne Çin

Bizler Fed ne dedi onumu kastetti diye uğraşırken birde Çin meselesi gündeme oturdu. Piyasaların tam anlamıyla radarına girmiş olmasada konu önemli. Çin bankalarında varolan likitide ve batık krediler sorunu nedeniyle rüzgar artık doğudan esmeye başlayabilir. Kaldı ki FED’in likitideyi azaltması Çin tarafında daha çok hissedilecektir görüşü büyük bir ağırlığa sahip. Çin ekonomisi likitide meselesini kalıcı olarak çözüme kavuşturmadıkça Çin konusunu konuşmaya devam edeceğiz. İşin özü Çin’in başı sorunlu krediler ile dertte.

Çin tarafından gelebilecek büyük ve olumsuz bir dalgada altın güvenli liman efekti kazandırabilir mi ? olası ancak hep birlikte göreceğiz.

Teknik Rakamlar

Değerli yatırımcılar altında 1.270 – 1.265 destek bandı üzerinde kalma gayreti görülüyor. Bu gayretin kısmi yukarı hareketi desteklemesi için 1.285 – 1.290 üzerinde kalmamız gerekiyor. Bu noktada 30 $ lık bir yükseliş kanalına girme ihtimalimiz var. Hedef olarak ise 1.310 – 1.320 bandını konuşabiliriz.

Son günlerde grafiklerde görülen sıkışma sürecinde kırıldığı yönde sert hareket ihtimalimizin olduğunu hatırlatmak isterim. Burada 1.270 – 1.265 bandı aşağı yönlü kırıldğı taktirde yaklaşık olarak 30 $ lık bir düşüş ihtimalini gözardı etmemek gerekecektir. Böyle bir senaryoda 1.230 desteğine kadar düşüş beklenebilir. 

Sonuç itibariyle 1.270 – 1.265 $ ons üzerinde kaldıkça tepkiler gelebilir. Tepkilerin etkinlik kazanabilmesi için 1.290 $ ons üzerinde harekete ihtiyacımız var. Aksi yönde 1.270 – 1.265 bandı aşağı yönlü geçilirse düşüş hareketi bir müddet daha devam edebilir.

TL/Gram

Değerli TL/Gram yatırımcıları özellikle $ /TL kurunun rekorlarla yükselmesi nedeniyle altında TL/Gram fiyatları çok etkilenmedi. Ancak $/TL kurunun 1.925 – 1.915 bandını aşağı yönlü kırması halinde altı ons fiyatları bu seviyelerde kalsa dahi TL/Gram fiyatları bu durumdan olumsuz yönde etkilenecektir. Bu nedenle bugünlerde $/TL kurunun durumu TL/Gram yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.


Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları