Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bu seviyenin altında al-sat yapılabilir!

Altın fiyatlarında daha önceleri 50 -75 $ marj arasında dalgalanma sürecine tanık olmuştuk

Bigpara Haber

Altın fiyatlarında daha önceleri 50 -75 $ marj arasında dalgalanma sürecine tanık olurken bugünlerde bu aralığın 25-30 $`a kadar gerilediğini söyleyebiliriz.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk


FED’i Beklerken...

İspanya’daki borçlanma faizinin rekor sayılabilecek seviyeye yükselmesinin ardından tabir yerindeyse ‘Kara Pazartesi’ tüm Avrupa’da yaşandı. Pansuman olarak kabul edilen kurtarma paketinin fiyaskodan öteye gitmeyeceğini anlayan piyasalardaki gerilim günden güne artmaya devam ediyor. Avrupa’daki durum karışıklığını korurken, bu ortamın daha ne kadar devam edeceğini kestirmekse güç.

Avrupa ve Amerika ekonomilerinde daha önce basılan paraların ardından (QE1,QE2,LTRO) özellikle ABD tarafında yeni bir parasal genişleme bekleniyor. Parasal genişlemeleri bir ağrı kesiciye benzetecek olursak, etkinliğin azalması piyasalar açısından olumsuz olmakla birlikte yeniden bir ağrı kesiciye ihtiyaç duyulmaktadır.

FED’in hernekadar QE3 konusunda ağzını bıçak açmasa da yeni bir parasal genişlemenin olacağı herkesin ortak tahmini. Ancak piyasa kolay parayı isterken FED enflasyon konusunu görmezden gelemiyor. Kaldı ki büyüme rakamları ABD için kabul edilebilir düzeyde. Rakamların aşağı doğru revize edilmesi halinde FED bu silahı kullanmaktan çekinmeyecektir.

Suriye tarafında günden güne yeni gelişmelere tanık oluyoruz. Sıkıntıların artarak devam etmesi altın fiyatlarını yukarı yönlü etkileyebilir. Daha önceleri Arap baharı altında (Mısır, Cezayir, Libya) yaşanan sürecin bu günden tek farkı İran ve Rusya. Bu bölgede devam eden güçlü ittifak olayın seyrini bambaşka noktaya taşıyabilir.

Değerli yatırımcılar, piyasalar olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Bu sürecin daha ne kadar devam edeceği kimse tarafından bilinmemekle birlikte her türlü gelişmeye açık bir zeminde bulunduğumuzu hatırlatmak isterim.

Son zamanlardaki benzer gelişmelerden hepimiz sıkıldık. Özellikle altındaki daralma süreci yakın zamanda yeni bir fiyat hareketinin başlangıcı olacaktır. Bu durumu dikkat ve hassasiyetle takip etmeye devam edeceğiz.

Teknik Noktalar...

Bu günlerde altta 1.565 $ ons yukarıda ise 1.590 $ ons bandı arasında dalgalanan bir görüntü hakim. Buna göre gün içi hareketlerde 1.565 $ ons seviyesine yaklaşıldıkça alım 1.590 $ ons seviyesine yaklaşıldıkça satış yapmak mantıklı görünüyor.

Alım yönündeki pozisyonların taşınabilmesi için mutlak suretle 1.590-1.600 $ ons üzerinde kalmamız gerektiğini önemle vurgulamak isterim. Şayet 1.565 $ ons bölgesinin altına gerileme olursa pozisyonların sat-al şeklinde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu senaryoda açık pozisyonların kapatılması için 1.530-1.520 $ ons aralığı beklenmelidir.

Önerim,

Değerli yatırımcılar dar bir aralıkta devam eden hareketlerde destek ve direnç noktalarındaki duruma göre pozisyonların düzenlenmesi uygun olacaktır. Bugün için 1.590 $ ons seviyesi satış üretme ihtimalini barındırdığından dikkatle takip edilmesi yararlı olacaktır.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları