Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bu band dikkatle takip edilmeli

Altın fiyatlarında 1.670 $ ons seviyesinden başlayan şu ana kadar güçlü görünen tepki alımları fiyatları 1.730 $ ons seviyelerine kadar taşıdı

Bigpara Haber

Altın fiyatlarında 1.670 $ ons seviyesinden başlayan şu ana kadar güçlü görünen tepki alımları fiyatları 1.730 $ ons seviyelerine kadar taşıdı.



Volkan Kuğucuk / Turkish Yatırım Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk

Obama seçildi seçilmesine ama…

ABD’de seçimler bitti bitmesine ama ABD’nin önünde daha sıkıntılı bir süreç duruyor riskin adı“Mali Uçurum”. Bütçe kısıtlamaları ve şirketlere tanın vergi avantajlarının bu yılın sonunda uygulamanın son bulacak olması  resesyon korkusunu tetikliyor. Bu hareket altını güvenli liman yapar mı ? sorusu önümüzdeki günlerde gündemden düşmeyebilir.

Avrupa’da ise işler bildiğiniz gibi. Konular Yunanistan, İspanya üzerinden devam ediyor. Draghi’nin konuşmalarından net bir şey çıkmıyor. İspanya yardım talep edecek mi ? etmeyecek mi ? diye fallar açılıyor. 

Yükseliş hareketi nasıl olgunlaşır?

Bu köşeden bizleri takip edenler hatırlayacaklardır. Yaşanan düzeltme hareketi ile birlikte sürekli olarak yükseliş hareketinin olgunlaşabilmesi için 1.750 $ ons üzerinde hareketin sağlanması gerektiği uyarısını yaptık. Bu uyarımız bugünde devam etmektedir.

Altın fiyatlarının yoluna devam edip etmeyeceği 1.750 $ ons seviyelerinde oluşacak harekete göre şekillenecektir. Eğer bu bölge üzerinde bir hareketin sağlanması durumunda yeniden 1.800 $ ons direncine yönelik çıkış beklentisi içinde olacağız.

Ancak 1.750 $ ons üzerinde bir hareketin sağlanmaması halinde ise kısmi geri çekilmelere dikkat edilmesi yerinde olacaktır. 

Teknik Veriler

Teknik açıdan 1.740 $ ons seviyelerine kadar olan önemli bölgedeyiz. Bu nedenle eğe ki ; 1.740- 1.750 $ ons bandı aşılamazsa satış baskılarına dikkat edilmelidir. Olası geri çekilme hareketinde 1.730 $ ons bölgesi altında 1.700 $ ons desteğine kadar geri çekilme ihtimali gündemdeki yerini korumaktadır.

Alım yönünde piyasaya katılmak isteyen yatırımcılarımızın ise 1.740- 1.750 $ ons bandını dikkatle takip etmelerini üzerinde hareket olmaması halinde 1.700 $ ons desteğine kadar oluşabilecek geri çekilmeyi beklemelerini tavsiye ederim.

Sonuç itibariyle 1.670 $ ons seviyesinden gelen tepkiler güçlü durmaktadır. Düşüncem 1.730 $ ons bölgesinin aşağı yönlü geçilmesi halinde satışlar etkinlik kazanabilir. Aksine 1.740 $ ons üzerinde ise 1.750 $ ons üzerinde kalma gayretlerine tanık olacağız.

Altın ile ilgili gün içindeki hareketleri twitter.com/vkugucuk hesabından değerlendirmeye devam ediyoruz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Not: Değer yatırımcıları, değerli okurlar. Sizlerle beraber olabilmek ve karşılıklı değerlendirmede bulunabilmek adına başlangıç İstanbul olmak üzere bir program düzenlemeyi düşünmekteyiz. Bu programımız TAMAMEN ÜCRETSİZ olup altın,borsa ve döviz piyasaları hakkında değerlendirme ve mini bir teknik analiz eğitimini içerecek şekildedir. Programa katılmak isteyen okurlarımız ve yatırımcılarımızın v.kugucuk@turkishyatirim.com e-mail adresine göndermesi rica olunur. Sizlerden gelen mailler sonrasında eğitim yeri ve zamanı maille tarafınıza bildirilecektir. 

Yazarın Diğer Yazıları