Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Borsa 48 bin seviyisini görür mü?

Borsa 48 bin seviyisini görür mü?

Bigpara Haber

Kuşkusuz herkesin kafasında şu soru var endeks genel olarak 48.000 seviyesinin altını görür mü? görmez mi?



Volkan Kuğucuk / Teknik Analist

Diyelim ki gerileme oldu düşüş nereye kadar devam eder. 42.000 li seviyeler hedef seviye mi  ? Dün itiabariyle % 3’e yakın çıkış yukarıda bahsettiğimiz konuları bir kenaramı itti.

Öncelikle şunu belirteyim ki endeks 20 Aralık tarihinden bu zamanda kadar 50.000 li seviyeler üzerinde tutunma gayretindeydi. Gelen tepki hareketi şimdilik olumlu ancak çıkış trendinden bahsetmek için henüz çok erken bunu öncelikle belirteyim.

Değerli dostlar güne 53.000 trend direnci ile başlayacağız. Bu direncin geçilip geçilmemesi bizce önemli. Tam anlamıyla direncin üzerinde kalma sinyali henüz alınmadı. Şayet trend direnci (mavi çizgi ile belirtilen )  kırılırsa 55.000 – 55.100 dirençlerini test edebiliriz. Ancak bu seviyelere gelebilmek için hacimde artışı görmek oldukça önemli aksi halde direnç seviyelerinin satış üreteceği akıllardan çıkarılmamalıdır.

Şu anda aşağı kanal formasyonu içindeki hareketimiz devam etmektedir. Bu cümleyi önümüzdeki günlerde sıkça kullanacağız. Bu günlerde bir çıkış trendinin oluşabilmesi için 55.000 – 55.100 bandının üzerinde hareket edilmesi gereklidir. Aksi halde yükselişler kanal için dalgalanmadan öteye gitmeyecektir.

Sonuç itibariyle 53.000 bölgesinin üzerinde pozisyonlar korunabilir. Hedef olarak 55.000 direnci dikkate alınabilir. Ancak 55.000 – 55.100 bölgesinin üzerinde kalınmadıkça çıkış tepki niteliği taşıyacağından pozsiyon riskini gözden geçirmekte fayda görüyorum. 

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları