Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Bıraktığımız yerdeyiz

Bıraktığımız diyoruz çünkü altında yukarı yada aşağı yönlü hareketler isteksiz ve sıkışma süreci devam ediyor

Bigpara Haber

Bıraktığımız diyoruz çünkü altında yukarı yada aşağı yönlü hareketler isteksiz ve sıkışma süreci devam ediyor.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Parasal genişlemenin bu yıl içinde devam edeceği beklentisi geri çekilme hareketlerinin sınırlı kalmasına neden olmaktadır. Ancak yukarı yönlü hareketi tetikleyebilecek bir gelişme yok. Bir Güney Kıbrıs konusu vardı şimdilik tatlıya bağlandı. Sadece şimdilik …

Bu sıkışma süreci gelişmelere göre bir yöne kırılacaktır. Burada bazı önemli noktaların teknik detaylarını aşağıda belirtmek isterim.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan son iki gündür kararsız bölgede hareketimiz devam ediyor. Özellikle 1.602 $ ons üzerinde kalınması halinde yukarı yönlü hareket ihtimalinin artabileceğini düşünmekle birlikte yukarı harekette 1.620 $ ons seviyeleri hedef haline gelebilir.

Değerli yatırımcılar burada özellikle 1.602 $ ons üzerinde kalınmadığı taktirde 1.590 – 1.586  $ ons destek bandına baskılara dikkat edilmelidir.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar genl olarak kararsız bölgede hareket ediyoruz. Özetle 1.590 – 1.586 $ ons bandı aşağı yönlü kırılmadığı müddetçe pozisyonlar korunabilir. Bu bölgenin aşağı kırılıması halinde geri çekilmede fiyatlar 1.565 – 1.550 $ ons aralığına yeniden kayabilir. Böyle bir senaryoda stop/loss seçeneğinin yanımızda durmasında fayda var. Sat/al seçeneğide değerlendirilebilir.

Özellikle 1.602 $ ons üzerinde kalmamız halinde iyimser bir tablo karşımıza gelebilir. Böyle bir görüntüde 1.620 $ ons seviyesine kadar olan yükselişler değerlendirilebilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları