Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Beklentiler değişiyor mu? (2)

Bir önceki yazımızda beklentiler değişiyor mu sorusunu sorarak cevap aramaya çalıştık

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda beklentiler değişiyor mu sorusunu sorarak cevap aramaya çalıştık.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk


Özellikle 1.650 $ ons seviyesinin altında 1.600 $ ons seviyesine kadar bir geri çekilme uyarısında bulunduk. Geldiğimiz noktada haftanın son işlem gününde fiyatlar 1.598 $ ons seviyesine kadar geriledi.

Beklentiler değişiyor mu?

Başlığı yine aynı şekilde kullanmayı tercih ettim. Küresel piyasalarda işlerin yoluna gireceği beklentisi bir yana parasal genişleme altın fiyatlarından daha çok sermaye piyasalarının (hisse senetleri) işine yaradı.

Son dönemde ABD 10 yıllık tahvillerde getirilerin yükselmesi altın için diğer olumsuz bir gelişme olarak sayılabilir. Bu köşeyi takip edenler hatırlayacaklardır. Sıklıkla yazdığımız üzere (bir önceki yazımızda da vurgu yaptık ) dolar endeksinin yukarı hareket etmesi altın fiyatları için olumsuz bir gelişme olarak adlandırılabilir. Diğer yandan büyük fonların altında satış yaptıkları haberleri ekonomi basınında geniş yer bulurken yukarı harekette itici güç olan bu fonların ortalıklarda görünmemesi altın için diğer önemli bir unsur.

Tüm bu gelişmelerin ışığında özellikle Mart ayı içinde küresel ekonomiden gelecek haberler altın fiyatlarında belirleyici olmaya devam edecektir. Altında her şey bitti demek erken bir yorum olacaktır. Her ne kadar piyasalarda pempe tablolar ortaya konsada büyüme endişelerinin ortaya çıkması risk algısını yeniden değiştirebilir. Bunun yanında piyasalarda bol olan paranın enflasyon yaratma riskinin artması altında yukarı harekete neden olabilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan orta vadeli aşağı kanal içindeki dalgalanmada kanal desteğinden tepki alımlarının gelmesi şimdilik olumlu. Ancak bu alımların fiyatları tehlike bölgesinden uzaklaştıabilmesi için bugünlerde 1.643 $ ons üzerinde kalmaya ihtiyacımız var.Böyle bir görümntüde 1.650 – 1.685 $ ons bandı arasında hareket edebiliriz.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar böyle zamanlarda risk yönetimi yapmak zordur. Almak yada satmak konsunda verilen kararlarda kar ile zararın yanyana olduğuu unutmamak gerekiyor.

Özellikle bugün için 1.613 $ ons altında yeniden 1.600 – 1.590 $ ons bandına gevşeme sürecine dikkat. Bu durumda sat/al mantıklı seçenek gibi duruyor.

Ancak 1.613 $ ons üzerinde olgunlaşan harekette ilk hedefimiz 1.620 üzerinde ise 1.625 $ ons beklenmelidir.

Özetle işlem yaparken mutlaka stop/loss seçeneği yanınızda olmalıdır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları