Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Beklenen tutanaklar açıklandı...

Altın son günlerde 1.350 – 1.380 bandı arasında yataya dönen bir hareketin varlığını görmekteyiz.

Bigpara Haber

Altın son günlerde 1.350 – 1.380 bandı arasında yataya dönen bir hareketin varlığını görmekteyiz.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Özellikle 1.350 desteğine yaklaştıkça gelen alımlar 1.380 direncinde satışlarla karşılanmaktadır.

Beklenen tutanaklar açıklandı…

Konu Fed ve açıklamalar olunca günler öncesinden piyasaları bir telaş alıyor. Beklenen tutanaklar açıklandı. Buna göre kısaca yetkililerin Bernanke’nin parasal  genişleme konusunda çizdiği yol haritasını genelde destekleyici buldukları belirtiliyor.  Burada bu yıl içinde azaltım konusunda tatminkar bir yaklaşım sergilerken tam tarih konusu önümüzdeki açıklamalara kaldı.

Piyasaların beklentisi Eylül ayı içinde 85 milyar $`lık tahvil alım programında bir azaltım olabileceği yönünde. Ancak rakam konusunda 10-25 milyar $`lık geniş bir tahmin bandı bulunuyor.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.350 desteği önemini korumaya devam ediyor. Yukarıda 1.380 direnci kalıcı olarak geçilmediği müddetçe yukarı hareketin devamını beklemek doğru olmayabilir. Özellikle 1.350 – 1.380 bandı arasındaki yatay hareketin varlığı bir anlamda 1.420 beklentisinin masada kalmasına devam edecektir.

Değerli yatırımcılar altındaki bu hareketin sonunda yeni bir fiyat hareketinin başlayabileceğini düşünebiliriz. Özellikle 1.350 desteğinin altında olan hareketlerde 1.340 öncelikli destek olarak duruyor. Bu desteğin altına kayma olması halinde 1.320 seviyesine yönelik yolculuk başlayabilir.

Sonuç itibariyle son günlerde teknik resimde aynı görüntü devam etmekle birlikte yatırımcılarımız 1.350 üzerinde kaldıkça alım yönünde olan pozisyonlarını koruyabilirler. Alım yönünde olup risklerini azaltmak isteyen yatırımcılar 1.380 direncine ataklarda bu seviye aşılamazsa satış yaparak pozisyonlarını hafifletebilirler. Burada 1.350 desteğinin altına kayma olması halinde ise yükseliş ihtimalinden uzaklaşabiliriz. Böyle bir senaryoda gerileme süreci gündeme gelebilir.

Gün içinde olan gelişmeleri @vkugucuk twitter hesabımızdan yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları