Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altının yönü net olabilir

Bu hafta içerisinde altının yönü net olmasa da kısmen belirlenebilir

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta altın fiyatlarında ciddi bir dalgalanma yaşadık.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Özellikle Amerika’dan gelen açıklamalar seyrin değişmesine neden oldu.Bu hafta içerisinde altının yönü net olmasa da kısmen belirlenebilir.

Petrol-Altın…

İran Devleti uluslar arası basına yansıyan haberle birlikte petrolü altınla satacağını açıkladı.İlk müşteriside Hindistan Devleti oldu.Aslında burada sorgulanması gereken petrolün altınla satılması değil “petro dolar” ilişkisinin kısa devreye uğrayıp uğramayacağı.Hatırlarsanız 2.Körfez Savaşı her nekadar uluslar arası arenada kitle imha silahları nedeniyle yaşanmış olsa da asıl sebep Saddam Hükümetinin petro dolar egemenliğine son vermek istemesiydi.Şimdi İran Hükümeti’de bir anlamda petro altın egemenliğine karşı “petro altın” kozunu kullandı.

İran petrolünün altınla satışı konusunda uygulamanın altın fiyatlarına ne denli etki edeceği tartışılır.Sadece Hindistan Devleti ile sınırlı kalan bir ticaret global anlamda değerini yitirebilir.Burada asıl irdelenmesi gereken konu son dönemlerde petro-dolar sistemine karşı yapılan bu hareketin gerginliği ne boyutlara taşıyacağıdır.

Düşüncem,1.685-1.690 ONS/$ bandında tepki alımlarının gelebileceği yönündedir.Ancak bu tepki alımlarının devamında yeni bir yükseliş trendinden bahsedebilmemiz için 1.750-1.760 ONS/$ direncini takip etmeye devam edeceğiz. Olası tepki alımları 1.750 – 1.760 ONS/$ bandında yeniden satışla karşılaşırsa destek seviyelerine doğru geri çekilme süreci devam edecektir.  Burada 1.685-1.690 ONS/$ destek bandını kırılması halinde 1.670-1.650 ONS/$ destek bandı gündeme alınmalıdır.

TL/Gram ile ilgili;

Bu hafta içinde $/TL kurundaki yükseliş eğimi devam edebilir. ONS/$ fiyatlarının 1.685 – 1.690 ONS/$ desteği üzerinde hareket etmesi halinde  TL/Gram fiyatlarının 97 – 100 bandında seyrini sürdürmesi beklenebilir. 

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları