Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altındaki yükselişin nedenleri…

ABD ekonomisinde mali uçurum konusunda korku senaryoları ortaya atılırken altın için iki farklı durum ortaya çıkıyor

Bigpara Haber

Geçtiğimiz haftaki yazımızda . “1.700 $ ons seviyesi üzerinde güçlü kalmaya çalışan altında yeniden 1.740 üzerinde 1.750 $ ons seviyelerine doğru bir çıkış ihtimalimiz bulunuyor” diye görüş bildirdik.

Volkan Kuğucuk / Turkish Yatırım - Kapalıçarşı Şb. Yönetmeni
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada altın fiyatları 1.750 $ ons seviyelerinde hareket ediyor.

Altınki yükselişin nedenleri…

ABD ekonomisinde mali uçurum konusunda korku senaryoları ortaya atılırken altın için iki farklı durum ortaya çıkıyor. Bunlardan ilki 2015 yılına kadar devam edecek olan düşüş faizli para politikası altın piyasaları açısından olumlu karşılanıyor. Diğer noktada ise güvenli liman olgusunun yeniden ortaya çıkmaya başlaması. Son günlerde dolar endeksinin düşmesiyle birlikte artan risk iştahı altın piyasasına alım yönünde bir hareketlilik getirdi.

Bu durum ne kadar devam eder net olarak bir şey söylemek zor ancak bu kadar bol ve neredeyse bedava paranın olduğu dönemde altın piyasası da payına düşeni almak isteyecektir.

Son günlerdeki çıkış trendi devam eder mi?

Şu aşamada güçlü görüntü devam etmekle birlikte 1.755 $ ons seviyesi üzerinde 1.800 – 1.810 seviyelerine kadar yükseliş ihtimalimiz masadaki yerini korumaktadır. Özellikle 1.740 $ ons üzerinde olgunlaşan bir yapı daha yukarı seviyelerin test edilme ihtimalini arttırmaktadır. Ancak burada bir önemli noktanın altını çizmek gerekiyor. Her ne kadar yükseliş beklentisi korunsada burada asıl önemli olan 1.755 $ ons seviyesinin önümüzdeki günlerde aşılıp destek görevi görmesidir.

Teknik Veriler

Teknik açıdan kısa vadeli yükselen üçgen görüntüsüyle birlikte 1.740 $ ons seviyesi formasyon onaylama bölgesi kırıldı. Bundan sonraki süreçte hedef bölge olarak 1.800 – 1.810 $ ons bölgesini takip etmek gerekiyor.

Aksi durumda 1.740 $ ons desteğinin hemen altında 1.730 $ ons trend desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde teknik açıdan kısa vadeli yükseliş trend beklentisi ciddi anlamda sorgulanabilir. Bu nedenle belirttiğim bölgeye oldukça önemli.

Sonuç itibariyle alım yönündeki pozisyonlar 1.740- 1.730 $ ons desteği kırılmadığı sürece korunabilir

Altın ile ilgili gün içindeki hareketleri twitter.com/vkugucuk hesabından değerlendirmeye devam ediyoruz.

TL/Gram üzerine

Şu aşamada 100 TL seviyelerinde olan gram fiyatları yukarı yönlü hareketin devamında 104 TL/Gram seviyelerini test edebilir. Burada $/TL kurunun beklentilerin dışında aşırı geri gelmemesi oldukça önemli.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları