Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altındaki hareket beklentisi...

Altında dün özellikle 1.276 bölgesinin önemine değinerek bu bölgenin kritik olduğu üzerinde durduk...

Bigpara Haber

Altında dün özellikle 1.276 bölgesinin önemine değinerek bu bölgenin kritik olduğu üzerinde durduk.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bu bölgenin gün içinde zaman zaman denenmesine rağmen geçilememesi güçsüz görüntünün devam ettiğinin bir göstergesi konumunda.

Bugün Ekim ayı FOMC tutanakları açıklanacak. Piyasalar her zaman ki gibi tutanaklara bakarak tahvil alım programının azaltılması konusunda zaman tahmin etmeye devam edecektir.

Şu anda Aralık ayının pas geçileceği ihtimali üzerine bu beklentiyi satın alan piyasalarda 2014 yılı takvimi içinde çıkış olabilir mi? Sorusu gündemde kalmaya devam edecektir.

Teknik Rakamlar;

Teknik açıdan bugünlerde 1.275 seviyesi önemli olmaya devam ediyor. Üzerinde hareket edilmesi halinde altında bir miktar rahatlama olabilir. Bu noktada fiyatların 1.290 seviyesine kadar ulaşması beklenebilir. Bu bölge üzerinde ise fiyatlamalar 1.290 seviyesine kadar devam edebilir.

Şayet 1.275 üzerinde bir hareket sağlanamazsa 1.270 – 1.265 destek bandına sürüklenme ihtimalimiz masada kalmaya devam etmektedir.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün için 1.275 üzerinde hareket edilmesi halinde kısmi yukarı tepki çıkış ihtimalimiz bulunuyor. Bugün için öğleden sonra yeni bir fiyat hareketi oluşma ihtimali artıyor. Bu noktada 1.275 üzerinde kaldıkça 1.282 ve 1.290 seviyeleri beklenebilir.

Eğer ki 1.275 kırılmadığı sürece yukarı hareket beklentisi zayıflıyor. 

TL/Gram:

Dün $/TL’nin geri gelmesiyle Gram/TL fiyatları olumsuz yönde etkilendi. Bugün için TL/Gram fiyatları 82-83 TL seviyelerinden fiyatlanabilir. Eğer ki bugünlerde $/TL fiyatlaması 2.020 seviyelerine ulaşırsa Gram/TL fiyatları 83 seviyelerinden işlem görebilir.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları