Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altındaki beklentilerim...

Altında son günlerde 1.620 $ ons direncine yaklaşıldıkça satış baskılarının geldiği görülmektedir

Bigpara Haber

Altında son günlerde 1.620 $ ons direncine yaklaşıldıkça satış baskılarının geldiği görülmektedir. Yukarı yönlü hareketlerde zayıflayan alıcılar destek seviyelerine geldikçe tekrar devreye girmektedir. Dolayısıyla son günlerdeki hareket sıkışma yönünde devam etmektedir.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk


Altında beklentiler;

Değerli yatırımcılar bugün FED Başkanı Bernanke’nin açıklamları altın için önemli olmaya devam edecektir. Özellikle son günlerde tartışılan konuların başında gelen parasal genişleme devam etsin mi etmesin mi tartışmaları bir yana, Bernanke’nin vereceği mesajlar önemini korumaya devam etmektedir.

Diğer taraftan Japanya’nın ucu açık olarak parasal genişlemeyi sürdüreceği beklentisi kur savaşlarının devamı açısından büyük öneme sahip...

Son günlerde özellikle Kıbrıs konusunda yaşanan gelişmeler bir noktayı açığa çıkardı. Tasarruf sahiplerinin Avrupa içinde güvende olmadığı sorusu akılları kurcayalayan başka bir nokta.

Teknik Rakamlar;

Teknik kısa vadeli olarak 1.620- 1.630 direnç bandının aşılamadığı görülmektedir. Yukarı yönlü ataklarda satış baskıları ile karşılaşılmaktadır. Kısa vadeli olarak son günlerdeki yukarı hareket ivmesi zayıflamakla birlikte 1.600 – 1.595 $ ons bandının aşağı yönlü kırılması halinde satış baskısı imve kazanabilir. Bu durumda 1.585 $ ons seviyesine doğru bir geri çekilme ilk etapta beklenmelidir.

Değerli dostlar yukarı yönlü hareket beklentisinin sürebilmesei için mutlak suretle 1.620 – 1.630 direnç bandının aşılması gerektiğini sizlerle paylaştık. Böyle bir durumunda oluşması halinde ise hedefimiz 1.640 – 1.650 $ ons aralığı olacaktır.

Ne yapılmalı?

Değerli yatırımcılar 1.620 – 1.630 direnç bandı aşılmadığı müddetçe bu bölgelerden satış baskılarına dikkat edilmesi yerinde olacaktır. Bu bandın aşılmaması halinde satış baskılarının oluşabileceğini düşünmekteyim.

Özellikle bugünlerde temkinli hareket edilmesi ve alım için aceleci olunmaması doğru olabilir. Pozisyon taşıyan yatırımcılarımız ise 1.600 $ ons seviyesinin altında sat/al deneyebilirler.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları