Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da yükselişe devam mı?

Altında dün itibariyle 1.255 üzerinde hareket etmesine karşın bugün bu bölgenin altında seyir devam ediyor

Bigpara Haber

Altında dün itibariyle 1.255 üzerinde hareket etmesine karşın bugün bu bölgenin altında seyir devam ediyor.

Volkan KUĞUCUK - Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bugün yükseliş beklentisinin devamı için 1.255 üzerinde kalmamız gerekiyor. Kalmamız kelimesini biraz açmak gerekirse 1.255 üzerinde bir hareketin oluşması ve 1.260 seviyesini aşması anlamını çıkarabiliriz.

Haftanın son işlem gününde SPDR Gold fonundaki altın varlığında bir artış görülmekteydi. Fon güne 797,05 düzeyini koruyarak başladı.

Teknik Rakamlar;

Altında yükseliş beklentisinin korunabilmesi adına 1.255 üzerinde kalınmalı ve 1.260 seviyeleri aşılmalı. Bu noktada 1.270 -1.280 nihai hedef bölgesi tekrar piyasaların radarına girebilir. Ancak 1.255 üzerinde hareket edilmediği sürece desteklere baskıya dikkat.

Ne Yapılmalı;

Değerli yatırımcılar;

Bugün 1.250 bölgesinin altında yaklaşık olarak 5 $`lık daha düşüş beklenmelidir. Saatlik grafiklerde sıkışma sürecindeyiz. Bu noktada 1.250 bölgesinin altında hareket edilmesi halinde satış baskısı daha da artabilir. Yükseliş beklentisine geri dönebilmek adına geçmemiz gereken seviye belli 1.255 ve üzeri. Bu bölge üzerinde kalamadığımız sürece en iyi ihtimalle sıkışma sürecine girebiliriz.

TL/Gram:

Bugün Merkez Bankası’nda çıkacak sonuca göre $/TL`nin durumu netleşebilir. TL karşısında güçlü olan $ kuru TL/Gram fiyatlarına olumlu yönde etki etmektedir. Altın ve dövizdeki gerileme ihtimaline karşı TL/Gram fiyatları 88 seviyelerinden işlem görebilir. Ancak net olarak $/TL kuru güçlü kaldıkça TL/Gram fiyatlarındaki değer kaybı törpülenebilir. Altında yükseliş ihtimaline karşılık 91-92 TL seviyelerinin görülme ihtimali şimdilik gündemde.

Gün içinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları