Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında yükseliş devam eder mi?

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın kuşkusuz yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor

Bigpara Haber

Yeni haftaya yükselişle başlayan altın kuşkusuz yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Bu köşeden uzunca zamandır 1.310 – 1.320 bandını hedef olarak konuştuk. Geldiğimiz noktada fiyatlar hedeflediğimiz seviyelere kadar yükseldi.

FED ve Diğer Faktörler;

Bernanke şartları sıraladı ve parasal genişlemenin devam edeceği konusu ortaya çıktı. Bernanke aslında gelişmekte olan piyasalarda var olan parasal çıkışı düzeltmeye çalışıyor. Bunun yanında Çin, Hindistan ve Türkiye fiziki altın talebini devam ettirmekte.

Ayrıca yine bu köşeden sıkça paylaştık maliyet bölgelerine yakın olmamız nedeniyle fiyatlar alıcılar için cazip konuma geldi.

Diğer noktada ise uluslar arası piyasalarda altın ödünç alma iştahının arttığını görmekteyiz. Bu konu oldukça önemli. İlerki zamanlarda altında ciddi etki yapabilir görüşündeyim. 

Teknik Rakamlar

Hedeflediğimiz bölgeye geldik. Yukarı yönlü harekette bundan sonraki önmeli seviye 1.330- 1350 dirençleri önemli olacaktır. Bu bandın aşılması halinde altında yukarı yönlü hareketin devam etmesine yol açabilir. Ancak bu görüşü destekleyebilmek için altın fiyatlarının 1.330 – 1.350 bandını destek olarak kullanması gerekiyor.

Bugün bir miktar kar satışı gelebilir. Ancak bu kar satışları 1.305 ve daha altlarda 1.285 $ ons üzerinde karşılanırsa ibre yeniden yukarı dönebilir.

Sonuç itibariyle 1.330 bölgesi önemli. Bu seviye satış üretebilir. Bu bölgeden gelebilecek satışlarda 1.305 ve 1.285 bandındaki alıcılar tarafından karşılanabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları