Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında yükseliş beklentisi için…

Cuma günü piyasalar açısından çok hareketli geçti

Bigpara Haber

Cuma günü piyasalar açısından çok hareketli geçti. ABD  Tarım Dışı İstihdam rakamlarının açıklanmasının ardından altında sert yukarı hareketin oluştuğunu gözlemledik.


Volkan Kuğucuk
Alb Menkul Değerler / Kapalıçarşı Şb
Volkan.kugucuk@albmenkul.com.tr
twitter.com/vkugucuk

Bir anlamda altının yardımına kötü gelen veriler yetişti demek yanlış olmayacaktır.

FED ve Diğer Gelişmeler

Altın FED cephesinden gelişmelere tepki vermeye devam edecek. FED’in ekonomik toparlanmanın kalıcı olması, istihdam ve enflasyon hedeflemelerinde bir değişiklik yok. Bu koşulların yerine gelmesi halinde parasal genişlemede azaltılma yada sona erdirilme beklentisi masada yerini koruyor.

Dolar endeksinde 82.5 direncinden gelen satışlarla gerileme devam ediyor. Bu durum altın fiyatları açısından önemli. Dolar endeksinin gerilemesi altın tarafında olumlu bir beklenti yaratabilir. Ancak burada 81.5 desteği oldukça önemli. Bu desteğin kırılmaması ve bu destek seviyelerinden yukarı hareketin oluşması halinde altın tarafında satış baskılarına neden olabilir.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.340 – 1.350 bandı direnç olarak kabul edilecektir. Aşağı yönlü harekette ise destek seviyemiz 1.300 $ ons seviyesine yükseldi.

Bugün için 1.310 bölgesinin altında hareket edilmesi halinde 1.300 desteğine oluşabilecek baskılara dikkat edilmelidir.

Yukarı yönlü harekette 1.340 – 1.350 direnci önemini korumaya devam ediyor. Genel görüntüde 1.330 üzerinde hareket edilmedikçe yukarı yönlü hareket sınırlı kalabilir.

Sonuç itibariyle Cuma günü gerçekleşen toparlanma ve alım hareketinin devam edebilmesi için öncelikle 1.330 üzerinde hareket edilmesi ve ardından 1.340- 1.350 direnç bandının aşılması gerekmektedir. Aksi durumda 1.310 bandı altındaki harekette 1.300 $ ons desteğine oluşabilecek baskılara dikkat.

Ne Yapılmalı?

1.300 $ ons üzerinde kaldıkça yukarı yönlü ataklar devam edebilir. Bu noktada direnç bölgeleri geçilmedikçe sat/al mantıklı olabilir.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları