Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında yön hala yukarı mı?

Bu seviyelerden olası kar satışlarına dikkat çekerek sat/al yapılması yönünde beklentimizi ortaya koyduk

Bigpara Haber

Biri önceki yazımızda beklentimiz 1.587 $ ons seviyesi üzerinde 1.625 $ ons seviyesine kadar olan yükseliş sürpriz olmaz görüşünü sizlerle paylaştık. Bununla birlikte bu seviyelerden olası kar satışlarına dikkat çekerek sat/al yapılması yönünde beklentimizi ortaya koyduk.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Geldiğimiz noktada 1.625 $ ons seviyesinden gelen satışların 1.610 $ ons üzerinde dengelendiğini görüyoruz.

Global Ekononomiler…

Bu bölümü çok kısa tutacağım. Zaten tüm gelişmeler ve beklentiler tam olmasa bile başlıklar halinde bilinmekte. Global ekonomilerde ardı ardına gelen büyüme verileri moralleri bozsada ECB ve FED ‘in önlem paketleri piyasaların moralli duruşuna destek olmakta. Perşembe günü gerçekleşecek olan toplantının sonuçları piyasalar tarafından dikkatle takip edilmeye devam edilecektir.

Mevcut görüntüde altın fiyatlarındaki yukarı yönlü iyimser beklenti devam etmekte olup gelişmelere göre yön arayışı devam edecektir.

Teknik Noktalar…

Bugün için 1.610 $ ons seviyesi üzerinde kalındıkça yukarı beklenti devam edebilir. 1.610 $ ons bölgesinin altında ise 1.607 yakın destek olarak kabul edilmelidir. Genel görüntüde 1.597  $ ons seviyesi üzerinde kalınması olumlu. Ancak bu bölgenin altına gerilemede 1.585 – 1.560 $ ons bandına kadar bir gerileme ihtimali dikkate alınmalıdır.

Önerim,

Bugünlerde 1.613 – 1.607 $ ons bölgesi üzerinde hareket edilmesi yukarı yönlü beklentiyi sürdürebilir. Böyle bir senaryoda yeniden 1,625 $ ons direncinin test edilme ihtimali var. Bu seviyenin kırılması olası olmakla birlikte 1.633 – 1.640 direnç bandı hedef olarak kabul edilmelidir.

Değerli yatırımcılar 1.610 $ ons seviyesinin altındaki hareketlerde dikkatli olmakta fayda var. Böyle bir durumda 1.607 – 1.597 $ ons aralığına kadar gerileme oluşabilir.

TL/Gram

$ ons fiyatlarının 1.625 seviyelerine yükselişiyle birlikte TL/Gram fiyatları 94 seviyelerinden işlem gördü. Yukarı yönlü hareketin devam etmesiyle birlikte TL/Gram fiyatlarının 95 TL seviyesine kadar yükselişi beklenmelidir. Özellikle 1.610 $ ons seviyesinin altındaki harekette fiyatların 92 TL seviyesine kadar gerileme riski gözardı edilmemelidir. 

Tekrar görüşmek ümidiyle, bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları