Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altın’da senaryolar bitmez

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda tam bir yangın yerine dönen altında 1.400 $ ons seviyesinin kırılması halinde hedef bölge olarak 1.300 – 1.325 bandını verdik.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Altında özellikle 1.321 $ ons seviyesinden gelen alımlar sonrasında 100 $ lık yukarı yönlü majda hareketini sürdürmektedir.

Altın’da senaryolar bitmez

Altındaki düşüşü nitelendirdiğimizde satırların arasından çok neden bulur çıkartırız. Sürekli bahsettik güvenli liman dengesinin değişmesi vs. Güney Kıbrıs’ın altın satacağı haberinin ardından bu tür satışların diğer sorunlu ülkelerede sıçrama beklentisi panik satışlarıda beraberinde getirdi.

Şimdi Asya kökenli ülkelerin fiziki alım talebi konuşuluyor. Hal böyle olunca altın yukarı yönlü fiyatlanıyor. Ancak hemen belirteyim Asya kökenli ülkeler zaten uzunca zamandır fiziki altın talebini devam ettiriyor. Yani yeni bir şey değil. Ancak son 30 yılda böyle bir düşüş yaşamayan piyasa en ufak olumlu haberi yukarı yönlü fiyatlıyor. Dolayısıyla bu haberin ne kadar etkili olabileceği yönünde şüphelerimiz devam etmektedir.

Altın için ayı piyasasına girdi girmedi tartışmaları bir yana yükseliş hareketi için önemli seviyelerin aşılması gerekliliği unutulmamalıdır.

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.320 $ ons desteğinden tepki bulan altında yaklaşık 100$ lık bir tepki çıkışı geldi. Yükselişin devamı için bizce çok önemli adım olan 1.460 – 1.470 $ ons bandının mutlak suretle aşılması ve üzerinde hareket kabiliyetinin sağlanması gerekmektedir. Eğer böyle bir senaryo oluşursa 1.525 – 1.550 $ ons bandı gündeme gelebilir.

Aksi halde 1.460 – 1.470 $ ons bandının aşılamaması halinde tepki niteliğinde olan yükselişlerin kar satışları ortaya çıkabilir. Böyle bir durumda 1.420 –1.410 $ ons bandının aşağı yönlü kırılması halinde ise sırasıyla 1.395 ve 1.360 $ ons bandına  doğru bir geri çekilme hareketi masadaki yerini korumaktadır.

Ne yapılmalı?

Bu gibi günlerde karar vermek zordur. Bu nedenle önemli seviyeler aşılmadığı müddetçe satışlar devam edebilir.

Alım yönünde pozisyonu olan yatırımcılarımız bugünlerde 1.440 $ ons bandı aşılmazsa sa/al deneyebilirler. Bu bandın aşılması halinde ise 1.460 – 1.470 $ ons seviyesi hedef olabilir.

Alım düşünen yatırımcılarımızın ise yukarıda belirttiğimiz önemli seviyeleri dikkate almaları yararlı olacaktır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları