Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında önemli gösterge

Dün itibariyle özellikle 1.380 bölgesinin öneminden bahsettik. Görülen o ki fiyatlar 1.380 $ ons üzerinde kalma gayreti içinde

Bigpara Haber

Dün itibariyle özellikle 1.380 bölgesinin öneminden bahsettik. Görülen o ki fiyatlar 1.380 $ ons üzerinde kalma gayreti içinde.



Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

FED ve Parasal Genişleme

19 Haziran’da FED’in toplantısında parasal genişlemenin kaderi konuşulacak bir anlamda. Gelen verilere baktığımızda % 7,6 işsizlik rakamında FED ‘in parasal genişlemeyi azaltma adımlarını atabilme ihtimali zayıf.

ABD ekonomisinde bir toparlanma var. Ancak bu toparlanmada istihdam rakamları istenilen düzeyde olmadığı için Eylül’de gel şarkımızı yeniden söylemeye başlayacağız. Çünkü sonbahar aylarından önce parasal genişlemenin azaltılması ihtimali biraz düşük. 

Burada ABD ekonomisi istihdam anlamında olağanüstü bir başarı gösterirse işler değişebilir.

Burada dolar endeksini izlemeye devam edeceğiz.Bizler için önemli bir gösterge. Endeksin 82.40 üzerinde hareket etmesi halinde altın fiyatları gerileme sürecine girebilir. Aksine bu bölgenin altındaki düzeltme sürecinin devamında altın fiyatları yukarı hareketi isteyecektir.

Teknik Rakamlar

Genel görüntüde bir sıkışma (üçgen formasyon ) içindeki hareket devam etmektedir. Bu harekette 1.420 ilk ve önemli direnç olmakla birlikte aşağı yönlü harekette ise 1.355 önemli destek konumundadır. Yani 1.420 – 1.355 bandı arasındaki fiyatlanma formasyon içi dalgalanmadır. Yükseliş yada düşüş anlamı çıkarılmamalıdır.

Teknik açıdan dört saatlik grafiğe göre 1.375-1.380 $ ons bandı üzerindeki hareketlerde yeniden 1.395 – 1.400 $ ons direncini test edebiliriz. Burada bu bölge üzerinde hareket edilmedikçe fiyatların gerileme riski var.

Olası gerilemede 1.380 – 1.375 $ ons bandı destek olmaya devam edecek.

Sonuç itibariyle bugünlerde yeniden 1.390 – 1.400 $ ons seviyeleri  test edilebilir. Ancak bu bölge yukarı yönlü aşılmadığı müddetçe sat/al seçeneğini bir kez daha hatırlatmak isterim.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.



Grafiğin büyük halini görmek için üzerine TIKLAYIN...

Yazarın Diğer Yazıları