Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında neler olabilir?

Bir önceki yazımızda ısrarla 1.392 bandının kırılamaması halinde satış baskılarına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunduk

Bigpara Haber

Bir önceki yazımızda ısrarla 1.392 bandının kırılamaması halinde satış baskılarına dikkat edilmesi yönünde uyarılarda bulunduk.

Volkan Kuğucuk / Stratejist
twitter.com/vkugucuk

Özellikle hafta başından bu zaman kadar yazdığımız yazılarda 1.355 $ ons seviyesinin önemine değindik. Dün itibariyle fiyatların 1.360 seviyesine kadar gerilediğini gördük. 

FED ve Senaryoları

Fed tarafından bugün yapılacak açıklamalar önemini korumaya devam edecektir. Zaten konu altın olunca piyasa FED ve yetkililerinden gelebilecek açıklamalar odaklanmış durumda. Açıklamalar önemli. Zira 22 Mayıs’taki toplantıda istikrarlı ekonomik verilerin gelmesi durumunda parasal genişlemede azalmaya gidilebileceği vurgusu yapıldı.

Bu nedenle bugün kü toplantı önümüzdeki zaman dilimi için bir yol gösterici olabilir.

Tabiki FED toplantı sonuçları senaryolarıda beraberinde getiriyor. Piyasaların ortak kanısı Sonbahar aylarına kadar  verilerin iyi gelmesi durumunda tahvil alım programında biz azalma olabileceği yönünde. Ancak madalyona ters tarafından bakanların sayısıda az değil. Şöyle ki ; FED verilerin iyimser gelmesi sonrasında tahvil alım programını azaltabilir buraya kadar herşey normal . Bunun devamında verilerde tekrar kötüleşme olursa o zaman altın fiyatları bu durumu lehine çevirecektir.

Zaman var bakıp göreceğiz.

Bu konuya önümüzdeki günlerde devam ederiz. 

Teknik Rakamlar

Teknik açıdan 1.355 üzerinde tepki alımları gelebilir. Saatlik grafiklere göre 1.370 $ ons üzerinde hareket edilmesi halinde ise tepki hareketinin gücü artabilir. Böyle bir durumda öncelikle 1.385 $ ons direncine dönük bir atak potansiyelimiz var. Bu bölgenin üzerinde ise 1.392 direnci günlük grafiklerde önemini korumaya devam edecektir.


Özellikle 1.370 üzerinde kalma gücü oluşamadığı taktirde 1.355 $ ons desteğine baskılar devam edecektir. Bu desteğin kırılması halinde ise 1.340 ve 1.320 $ ons seviyelerine gerileme ihtimalimiz kaçınılmaz olacaktır.

Sonuç itiabriyle 1.370 $ ons üzerindeki hareket 1.385 seviyelerini gündeme getirebilir. Ancak bu bölgenin aşılamaması halinde bu seviyeler satış baskısına dikkat edilmelidir. Özellikle 1.392 üzerinde bir hareketin oluşması halinde ise aşağı yönlü baskının azalacağını unutmamak yerinde olacaktır.

Güniçinde twitter.com/vkugucuk hesabından altın ile ilgili gelişmeleri yorumlamaya devam edeceğiz.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları