Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

`Altın`da iki noktaya dikkat!

Hem Bernanke hemde Merkel’in sanki ağız birliği yapmışcasına parasal genişlemeye dem vurmaları altın yatırımcısının yüzünü güldürdü

Bigpara Haber

Hem Bernanke hemde Merkel’in sanki ağız birliği yapmışcasına parasal genişlemeye dem vurmaları altın yatırımcısının yüzünü güldürdü.



Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Dün yaşanan hareketten sonra bu satırları sizlerle paylaşmak istedim. Yazımızın ana başlığı bu köprünün altından daha çok sular akar..

Köprünün altından daha çok sular akar...

Daha düne kadar FED Başkanı Bernanke yeni bir parasal genişleme için net bir açıklama yapmamakla birlikte 2013 yada 2014 yıllarından önce bir faiz arttırımı olmayacağını belirtmekteydi. Son zamanlarda 10-30 yıllık hazine kağıtlarında faizlerin yükselmesi  faiz farkı nedeniyle doların diğer para birimlerine karşı güçlenmesi süreci altın için iyi bir gelişme olmadı.

Dün itibariyle Bernanke, devam eden gevşek para politikasını işaret ederek istihdamın bu sayede toparlanabileceğini, üretim ve tüketiminde artan istihdam ile güçleneceğine vurgu yaptı. Bernanke 13 Mart’tan bu yana benzer cümleler kurmakta. Burada bir satır açmak gerekirse zaten ABD’de mevcut koşullarda gevşek para politikası uygulanmaktadır ki cümlenin tamamının iyi tahlil edilmesi gerekmektedir.

AB’den gelen açıklamaların geneli İspanya ve Portekiz ağırlıklı. Bu bölgelerdeki kırılganlığın devam etmesi başlı başına bir sorun.  Merkel’de sıkıntının ortadan kaldırılabilmesi için daha fazla fon kanalize edileceğini belirtti.

Daha önceki yazılarımızda risklerin yeterince ortadan kalkmadığına bir çok kez vurgu yaptık. Ancak yinede bu köprünün altından daha çok sular akar benden söylemesi.

Teknik Noktalar …

Değerli yatırımcılar, uzun vadeli perspektifte 3,5 yıllık süreçte, yükselen kanal formasyonu içinde bulunmamız trendin şu aşamada bozulmadığını bizlere göstermektedir. Teknik açıdan bakıldğında kritik eşik olarak gördüğümüz 1.680 ONS/$ bandı üzerindeki hareketin devamında yükseliş açısından iyimser bir tablo oluşacaktır. Trendin devamında 1.710 ONS/$ direncinin gündeme gelmesini beklemekteyim. Bu direnç seviyesinin durumuna göre 1.730 ve daha önceleri test edilen 1.750 ONS/$ seviyeleri nihai hedef olabilir. 

Ancak burada 1.710- 1720 ONS/$ direnç bandına dikkat edilmesi yönünde sizlere küçük bir uyarım olacak. Bu direncin kırılamaması halinde alım yönünde olan pozisyon riskine dikkat.

TL/Gram ile ilgili

TL/Gram fiyatlarını değerlendirecek olursak iki noktaya dikkat etmemiz yerinde olacaktır. Şayet 1.700 ONS/$ üzerinde bir hareket oluşursa 98-99 TL  fiyatlarını görebiliriz.

Son gelişmelerden sonra  $/TL kurunu yakından takip etmeye devam edeceğiz. Kurlardaki gerilemeye paralel altın fiyatlarının 1.680 ONS/$ seviyelerinde kalması halinde 95-96 TL bandındaki fiyatlanma devam edecektir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları