Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında gevşeme beklenebilir

Bigpara Haber

Bu hafta ekonomik veriler takvimi açısından oldukça yoğun. 

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

ABD büyüme verisi, Avrupa enflasyon verisi vs. derken her güne bir veriyi bekleyerek başlayacağız. İşin aslı bu hafta oldukça dalgalı bir seyre tanık olabiliriz.

Perdenin ardındakiler..

FED Başkanı Bernanke bir çok kere yeniden parasal genişleme ile riskli fonların alımına gerek olmadığını açıkladı. Hatta faiz konusunda 2013 ün sonlarını yada 2014 yılını bekleyeceğini tekrar teyit etti.

Peki durum gerçekten öyle mi?

Son zamanlarda ortaya çıkan bir başka korku dünya ekonomisinin yavaşlaması. Bu nedenle başta Çin olmak üzere ABD ve Avrupa ekonomilerinden gelecek tüm veriler dikkat ve hassasiyetle takip edilecektir. Buradan çıkan sonuç önümüzdeki zaman diliminde Dünya ekonomisinde toparlanmanın aksine işlerin beklenildiği gibi iyi gitmemesi sonucunda Merkez Bankaları yeniden para musluklarını açabilir. Ne diyelim “ağanın eli tutulmaz’’..

Teknik Noktalar …

Değerli yatırımcılar, teknik açıdan bakıldğında kısa vadeli 1.620 ONS/$ desteğinden tepki alımlarının gelmesi şimdilik olumlu. Ancak bu sürecin yükseliş yönünde devamı için mutlak suretle 1.670 – 1.680 ONS/$ direnç bölgesinin aşılması gereklidir.

Düşüncem bu hafta içinde 1.670 – 1.680 ONS/$ direncine dönük bir yükseliş yaşanabilir. Burada bizler için önemli olan bu seviyenin üzerindeki hareket kabiliyetidir. Eğer ki bu durum gerçekleşirse yeniden 1.700 – 1.710 ONS/$ direncine kadar önümüz açılabilir. Ben yine tedbiri elden burakmamaktan yanayım. 1.670 – 1.680 ONS/$ direncinin üzerinde hareketi görmediğimiz sürece alım yönündeki pozisyon riskleri kontrol edilmelidir.

Bu hafta içinde 1.620 ve 1.600 ONS/$ destekleri mevcut koşllarda geçerliliğini koruyor. Dolayısıyla yukarıda belirttiğimiz dirençlerden olası satış baskısında 70 $ lık bir band içinde dalgalanma devam edecektir.

TL/Gram ile ilgili;

TL/Gram fiyatlarının 95-97 TL  bandında hareket etmesi muhtemel. Burada bu hafta içinde $/TL kuru bizler için önemli kurdaki gerilemenin sürmesi durumunda gram fiyatlarının 93-94 TL bandına kadar gevşemesi beklenebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları