Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında fiyatlar ne olacak?

Genel görüntüde altın uzun vadeli yukarı kanal formasyonu içinde hareketine devam etmekte

Bigpara Haber

Geçtiğimiz hafta 1.710 desteğinin önemine değinerek bu bölgenin altında olabilecek hareketlerde dikkatli olunması gerektiğini bu köşeden sizlerle paylaştık.


Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Beklentimiz doğrultusunda Cuma günü 1.704 ONS/$ seviyesine kadar gerileyen fiyatlar 1.720 seviyelerine kadar yeniden yükseldi ve kapanış bu bölgeden gerçekleşti. Temkinli hareket görüşünü savunurken özellikle 1.700 bölgesi üzerindeki hareket isteğini görmemiz gerekiyordu.

Özellikle Yunanistan’da sancılı geçen oylama sonrasında herşey henüz bitmiş değil. Hükümet ciddi taahhütlerin altına imza attı. Burada önemli olan uygulama. Sadece hatırlatma için bu görüşü belirtiyorum.  

Değerli yatırımcılar genel görüntüde altın uzun vadeli yukarı kanal formasyonu içinde hareketine devam etmektedir. Özellikle 1.522 ONS/$ seviyesinden başlayan yükseliş trendinin ardından 1.763 ONS/$ seviyesinden satışların gelmesiyle birlikte bir düzeltme hareketinden bahsedebiliriz. Bundan sonraki süreçte yatırımcılarımızdan gelen sorular altında fiyatların ne olacağı yönünde.
 
Teknik olarak bugünlerde 1.730 – 1.740  ve 1.760 ONS/$ seviyeleri kademeli direnç görevi görecek seviyelerdir. Şu aşamada bir düzeltme (kar satışı ) hareketinden bahsetmekle birlikte 1.740 bölgesinin üzerinde yeniden yükseliş hareketi yaşanabilir. Bu durumda 1.760 ve 1.800 seviyeleri hedef olarak beklenmelidir. Aksine 1.700  - 1.690 ONS/$ desteğinin kırılması halinde  dikkatli hareket edilmesi yerinde olacaktır.

Bir diğer konu ise TL/Gram.

Bu konu ile ilgili söyleyebileceklerimiz sadece $/TL ‘nin durumu ile ilgili. Özellikle altın fiyatları bu seviyede kalsa bile kurun yukarı gitmesi halinde TL/Gram değer kazanacaktır.
 
Sonuç olarak 1.700- 1.690 bandı üzerinde kaldığımız müddetçe mevcut pozisyonlar korunabilir. Çıkış sürecinden bahsetmek için 1.730 – 1.740 bandı üzerinde kalmamız gerekiyor. Bu durumda yeni bir yükseliş ihtimali gündeme gelebilir. Özellikle belirtmeliyim ki; 1.690 ONS/ seviyesinin altında risklere dikkat.

Tekrar görüşmek ümidiyle bol kazançlı günler dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları