Volkan KUĞUCUK ALB Forex Altın ve Emtia Piyasaları Müdürü Tüm yazıları

Altında fiyat beklentisi olarak...

Fiyat beklentisi olarak 101- 103 TL/Gram seviyeleri görülebilir.

Bigpara Haber

Bir önceki yorumumuza kısaca değinecek olursak 1.760 ONS/$ direncini test edeceğimizi ve bu seviyenin üzerinde kalırsak yükseliş beklentimizin 1.800 ONS/$ direncine taşınacağını belirttik.

Volkan KUĞUCUK / Piyasa Analisti
twitter.com/vkugucuk

Gelişmelere kısaca değinecek olursak,her ne kadar  Yunanistan tarafında pembe tablo çizilse de madalyonun diğer yüzü biraz karışık. AB ekonomisi sadece Yunanistan üzerine odaklanmışken resmin büyük kısmını umarım atlamaz.Yunanistan demişken, önümüzdeki günlerde yeniden gündemde kalmaya o ve ya bu şekilde devam edecektir.

Değerli yatırımcılar,teknik açıdan 1.760 ONS/$ seviyesi üzerinde kalmayı başarabilirsek,1.800 ONS/$ direnci bu bağlamda test edilebilir.Daha yukarı hedef verebilmek için 1.800 ONS/$ direncinin aşılması gerekmektedir.Böyle bir senaryonun gerçekleşmesi  durumunda nihai hedef 1.830-1.840 ONS/$ bandı olacaktır.

Düşüncem,1.800 ONS/$ direncine dikkat edilmesidir,burada yükseliş yönlü hareketten bahsederken özellikle direnç seviyelerinden gelebilecek satış baskısı önemlidir.Şayet 1.800 ONS/$ direnci kırılmazsa pozisyon riski gözden geçirilmeli ve 1.760 ONS/$ seviyesine kadar geri çekilme beklenmelidir.

TL/Gram ile ilgili gelen sorulara cevaben,

Sizlerden özellikle TL/Gram ile ilgili düşüncelerimi de belirtmemi isteyen yorumlar almaktayım.Bugünlerde  ONS/$ değerindeki artışa paralel olarak, $/TL kurunun da arttığını görmekteyiz.Bu durumda TL/Gram fiyatları yükseliş eğiliminde olabilir.Özellikle sizler için naçizane önerim bugünlerde TL/Gram altın pozisyonunda olanlar bir müddet daha devam etmesi olası yükselişten faydalanabilir. Fiyat beklentisi olarak 101- 103 TL/Gram seviyeleri görülebilir.

Tekrar görüşmek ümidiyle,bol kazançlı günler dilerim... 

Yazarın Diğer Yazıları